Δευτέρα, 23 Οκτώβριος 2017
Kίσαμος: Aπό το πατητήρι στο... πιάτο μας

Kίσαμος: Aπό το πατητήρι στο... πιάτο μας

Οι μέρες αυτές στην Κίσαμο μυρίζουν κρασί, μούστο και μουσταλεριά. Τα αμπελάκια τρυγήθηκαν, τα σταφυλάκια πατήθηκαν και τα ποδαράκια μουστομύρισαν. Για όσους είχαν προγραμματίσει τον τρύγο τους μέσα στο Σαββατοκύριακο ίσως και να αναγκάστηκαν να τον ακυρώσουν μιας και ο καιρός δεν στάθηκε φανατικός ακόλουθος.

Ωστόσο, όσοι μερίμνησαν νωρίτερα κατάφεραν να απολαύσουν τρύγο και πατητό παρέα με την ηλιοφάνεια των περασμένων ημερών και φυσικά παρέα με οικογένεια και φίλους.

Και όταν έρθει η ώρα της μουσταλευριάς ποιος μπορεί να αντισταθεί; Το ελληνικό αυτό προϊόν αποτελεί αγαπημένο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους. Ανάγεται από την αρχαιότητα, όπου ήταν γνωστή με την ονομασία οινούτα ή αλλιώς μουστόπιτα και πάστελλος κατά τα βυζαντινά χρόνια. Και κατά προσωπική μου άποψη, όταν αποξηραθεί γίνεται ακόμα πιο λαχταριστή...

ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ (από την στήλη "Επί παντός Κισαμίτικου", εφημερίδα ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ)

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

neoiorizontes banner bottom