Οι χοχλιοί μπουμπουριστοί είναι εκλεκτός μεζές, ιδανικός για να συνοδέψεις την τσικουδιά σου! Φτιάχνονται πανεύκολα, και αν αναρωτιέσαι γιατί τους λένε «μπουμπουριστούς», τότε μάθε ότι «μπούμπουρα» στην Κρήτη πάει να πει μπρούμητα, γιατί έτσι τους ξαπλώνεις στο τηγάνι…
Η παραδοσιακή συνταγή για χοχλιούς μπουμπουριστούς:
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό χοχλιοί
40 γρ. αλάτι
πιπέρι
40 γρ. αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνι
1/2 ποτηράκι του κρασιού ξύδι για κάθε τηγάνι χοχλιούς
Αρισμαρί (δεντρολίβανο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τους χοχλιούς σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά.
Τους ξεπλένουμε καλά και τους καθαρίζουμε. Πρέπει να βγάλουμε τις μεμβράνες και να είναι απόλυτα καθαροί.
Γυρνάμε τους χοχλιούς μπούμπουρα( μπρούμητα) μέσα στο μείγμα από το αλεύρι το πιπέρι και το αλάτι και σπρώχνουμε με τον αντίχειρα από το μείγμα μέσα στο χοχλιό ίσα-ίσα.
Τους τοποθετούμε στο τηγάνι μπούμπουρα, με λίγο ελαιόλαδο πριν βράσει το λάδι.
Αφού τους τοποθετήσουμε όλους ανάβουμε τη φωτιά. Σε τρία λεπτά ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το ξύδι και καπακώνουμε για άλλα δύο λεπτά. Τόσο απλά!
«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/taste/recipes/orektika-mezedes/762336-hohlioi-mpoympoyristoi-sto-pi-kai-fi»