Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017
Mπάλος και Λαφονήσι στο επίκεντρο αντιπαράθεσης

Mπάλος και Λαφονήσι στο επίκεντρο αντιπαράθεσης

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε την περασμένη εβδομάδα η πρόταση μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων για την επιβολή κατά κεφαλήν "χαρατσιού" ύψους 10 ευρώ για όσους επισκέπτονται τις Κισαμίτικες παραλίες του Μπάλου και του Λαφονησίου.
Η εξωφρενική αυτή πρόταση που στόχο έχει να μετατρέψει τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κρήτης σε... πριβέ, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από φορείς αλλά και απλούς πολίτες που είτε με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο είτε με επίσημες δηλώσεις ή ανακοινώσεις, εξέφρασαν την αντίθεση τους για την πρόταση αυτή που ενδεχομένως να αποτελεί και πανελλήνια πρωτοτυπία.

Κοινή θέση όλων σχεδόν των φορέων και των πολιτών είναι ότι αναμφίβολα οι δύο παραλίες - διαμάντια πρέπει να προστατευτούν και να ληφθούν γι αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα, ωστόσο η πρόταση των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων πάει στο άλλο άκρο, αφού αν ποτέ υλοποιούνταν θα μετέτρεπε τις δημοφιλείς παραλίες σε ιδιωτικές. Και συγκεκριμένα σε παραλίες για λίγους και οικονομικά εύρωστους καθώς μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 40 ευρώ μόνο για να πλησιάσει σ' αυτές, ενώ αν προσθέσουμε και όλα τα άλλα έξοδα (βενζίνη, εισιτήριο ημερόπλοιου, ομπρέλες, φαγητό κ.α.), ο προϋπολογισμός εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη. Ενδεχομένως, σε κάποιες περιπτώσεις, να ξεπερνά κι αυτόν που κατέβαλε μια οικογένεια ξένων επισκεπτών για να έρθει στην Κρήτη!~

Ωστόσο, δεν έλειψαν τα σχόλια προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Γιαννούλη του οποίου η επιχειρηματική δραστηριότητα (πυρηνελαιουργείο) αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του κόλπου Κισάμου, υπό την ανοχή βέβαια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Κισάμου και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το εργοστάσιο του κ. Γιαννούλη είναι αποδεδειγμένο και χιλιοειπωμένο ότι δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας στην ευαίσθητη περιοχή του κόλπου Κισάμου, ωστόσο -με παρατάσεις επί παρατάσεων- εξακολουθεί να λειτουργεί (όπως λειτουργεί!).

Ενώ, λοιπόν, είναι πασιφανές ότι η δραστηριότητα του κ. Γιαννούλη στην καρδιά του κόλπου Κισάμου υποβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή, ο φορέας που ηγείται ο Χανιώτης επιχειρηματίας (Ένωση Ξενοδόχων Χανίων), προτείνει την επιβολή "χαρατσιού" στους μεγαλύτερους και μάλλον μοναδικούς πυλώνες του Κισαμίτικου τουρισμού, τον Μπάλο και το Λαφονήσι...

*Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες της Τετάρτης 2 Αυγούστου. 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

neoiorizontes banner bottom