Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017
Στην Κίσαμο δεν αγχωνόμαστε

Στην Κίσαμο δεν αγχωνόμαστε

Κόντρα για το που θα δημιουργηθεί σχολή τουρισμού στην Κρήτη, ξέσπασε ανάμεσα σε δύο περιοχές του νησιού, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο. Μέχρι σήμερα, ένα ΤΕΙ που θα είχε ως αντικείμενο σπουδών τον υπ’ αριθμόν ένα πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, δεν μαγνήτιζε ιδιαίτερα τις πόλεις ανά την Ελλάδα, κάτι -αν μη τι άλλο- οξύμωρο καθώς για πολλά χρόνια αρκετές περιοχές της χώρας έριζαν για το ποια θα πάρει ΤΕΙ που ήταν επαγγελματικά παρωχημένα και δεν είχαν ουσιαστικά κανέναν λόγο ύπαρξης. Κι όχι ένα ΤΕΙ που θα βοηθούσε στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση το σύνολο των σπουδαστών του.

Εν πάση περιπτώσει, το σχόλιο μου δεν αφορά το επίπεδο των ελληνικών ΤΕΙ, αλλά την… Κίσαμο! Πόσοι θυμάστε, πριν από 13 συναπτά έτη, που τρώγαμε αμάσητο το κουτόχορτο από γαλάζιους και πράσινους βουλευτές για την ίδρυση τμήματος ΤΕΙ στον τόπο μας; Ήταν βέβαια, προεκλογική περίοδος και όλοι έτρεχαν να υποσχεθούν τα πάντα στους πάντες. Και το πιο αστείο ήταν πως τότε με είχε πάρει τηλέφωνο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για να με… επιπλήξει γιατί -κατά τη γνώμη του πάντα- άφηνα υπονοούμενα ότι έτερος υποψήφιος του… ίδιου κόμματος «έτρεξε» περισσότερο από αυτόν το θέμα.

Με άλλα λόγια, μου την «είπε» για ένα θέμα που βρίσκονταν μόνο στην πολιτική φαντασία βουλευτών και πολιτευτών του Νομού, για το οποίο ουδείς επί της ουσίας έτρεξε, απλά ο στόχος τους ήταν μόνο πως θα «ξεκολλήσουν» τα άτιμα τα ψηφαλάκια. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Εμείς απλά ελπίζαμε ότι -επιτέλους!- είδαν σοβαρά την περιοχή μας αυτοί που για δεκαετίες άγρευαν «κουκιά» από την μονίμως ρηγμένη και εξαπατημένη Κίσαμο.

Πάντως, για το που θα δημιουργηθεί τελικά η νέα σχολή τουρισμού ουδόλως αγχωνόμαστε. Εμείς είμαστε υπεράνω σχολών. Υπεράνω… γενικώς!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

neoiorizontes banner bottom