Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018
Νέοι Ορίζοντες - Μια εύκαρπη και πολύκαρπη 25χρονη πορεία

Νέοι Ορίζοντες - Μια εύκαρπη και πολύκαρπη 25χρονη πορεία

Ήταν μια σημαδιακή μέρα, 25 Νοεμβρίου 1992, όταν ξεπρόβαλε μέσα στον τόπο μας μια νέα, ζωντανή και πολλαπλώς πεποικιλμένη εφημερίδα με τον πετυχημένο τίτλο «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Από την πρώτη της εμφάνιση φάνηκε ότι είχε γερά φτερά για να πετάξει στα ύψη της υπεύθυνης δημοσιογραφίας, κάτι πανθομολογουμένως επιμαρτυρούμενο.
Είναι μεγάλη υπόθεση να μην διαψεύδεις τις προσδοκίες των ανθρώπων, όσες δυσκολίες και δίστρατα αντιμετωπίζεις.
Και θαυμάζουμε, και επαινούμε, και εκτιμούμε τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του ιδρυτού της κ. Αντωνίου Μουντάκη και τις χαρισματικές δεξιότητες της αντάξιας συζύγου του κ. Ελένης το γένος Τουλουπάκη, αμφοτέρων αγαπημένων μαθητών μας στο Γυμνάσιο Καστελλίου Κισάμου.

Καμάρι μας και εγκαύχημά μας και τιμή μου που κατά καιρούς φιλοξενούν στην αγαπητή μας εφημερίδα τους ταπεινά γραφτά μου.Είναι ευτυχία, ευλογία θα έλεγα, να έχεις κάποιο αξιόλογο, και με απαιτήσεις έντυπο και να απολαμβάνεις πλούσια και ενδιαφέροντα κείμενα.
Να ωφελείσαι και να ενημερώνεσαι επαγωγικά ως μέλος της κοινωνίας.
Να προάγεσαι και να ανεβαίνεις ως σωστός άνθρωπος χωρίς επάρσεις και φανατισμούς και να γίνεσαι ο συνάνθρωπος και όχι ο υπεράνθρωπος.Βλέπεις μια ήπια μαχητικότητα όχι επί προσωπικού επιπέδου, αλλά κοινωνικού συνόλου.

Και αυτό το πέτυχαν οι «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», κάτι που το αναγνωρίζομε και τους τιμά ιδιαίτερα.
Και είναι αξιέπαινοι οι αγαπητοί κ.κ. Αντώνης και Ελένη και γι’ αυτό τους το χάρισμα, και γι’ αυτή τους την επιτυχία. Δημιούργησαν και νυχθημερόν αγωνίζονται όχι μόνο να κρατήσουν σε υψηλό κύρος και επίπεδο την εφημερίδα, αλλά και όπως τονίζεται «25 χρόνια «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ». Και συνεχίζουμε…».
Γι’ ατή την συνέχεια κανείς δεν αμφιβάλλει γιατί και τα πρόσωπά τους είναι μια εγγύηση, και η μέχρι σήμερα πορεία της εφημερίδας μας είναι ολοζώντανη απόδειξη.

Έχει επί πολύ και πολλά να προσφέρει. Πάντα φρέσκια και αναμενόμενη. Και ο πόθος σου είναι αν γινότανε να κυκλοφορούσε σε καθημερινή βάση. Μακάρι να γίνει, κάτι που ευχόμαστε.
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να ξεκουράσεις και να ωφελήσεις τον συνάνθρωπό σου. Και νομίζω πως ένας από αυτούς είναι η δημοσιογραφία και γενικότερα ο γραπτός λόγος.Να τον ενημερώσεις. Να τον ελευθερώσεις από τον ζυγόν της υποταγής στην «μοίρα» και στο «πεπρωμένο» του!
Ο ίδιος ο Χριστός το είπε: «Γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιωαν. 8,32).
Τέτοιον Τύπο θέλομε. Να μας ξυπνά, να μας ενημερώνει, να μας ελευθερώνει από τα δεσμά της αιχμαλωσίας των καπάτσων και να παίρνομε από τα αρπακτικά χέρια τους την ζωήν μας στα χέρια μας.
Να αντιδρούμε και να μην γινόμαστε τα υποζύγια κανενός. Σ’ αυτό μας βοηθούν πολύ οι «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ». Γι’ αυτό είναι πολυαγάπητοι και πολυαναγνώσιμοι.

Ευχαριστούμε και επαινούμε τους στυλοβάτες και πρωταίτιους αυτής της απόλαυσης κ. Αντώνη και κ. Ελένη και από καρδίας ευχόμαστε καλοτάξιδη και πολύχρονη η εφημερίδα, πάντα προσφέρουσα. Πάντα ενημερώνουσα. Πάντα διδάσκουσα. Πάντα αναπαύουσα και πάντα να μας προσφέρει το καλύτερο, που απόλυτα μπορεί.

ΙΓΝΑΤΙΟΣ Θ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
perrakis600