Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2019
Καστέλλι: Τα... Lego έφυγαν, τα αυτοκίνητα επέστρεψαν!

Καστέλλι: Τα... Lego έφυγαν, τα αυτοκίνητα επέστρεψαν!

Για τους πειραματισμούς - αυτοσχεδιασμούς που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο του Καστελλίου τους τελευταίους μήνες έχουμε γράψει πολλές φορές.
Σε πείσμα όσων διαφωνούν και προτείνουν τα αυτονόητα, η δημοτική αρχή συνεχίζει ακάθεκτη τα σχέδια επί... χάρτου, αρνούμενη ακόμα και να ζητήσει τη γνώμη κάποιων ειδικών.

Όπως είναι φυσικό, όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση την καρδιά της πόλης που βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια στην ερήμωση.
Μια απλή επίσκεψη στην οδό Αναγνώστη Σκαλίδη και στην πλατεία Τζανακάκη θα επιβεβαιώσει του λόγου το ακριβές... 

Τα κινούμενα κράσπεδα (τι έμπνευση κι εκείνη!) έχουν απομακρυνθεί και τη θέση τους πήραν φορτηγά και Ι.Χ.
Και αδιάψευστοι μάρτυρες βέβαια η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, με την πλατεία Τζανανάκη να ασφυκτιά από τα σταθμευμένα φορτηγά και Ι.Χ., ενώ τα πεζοδρόμια να έχουν μετατραπεί σε χώρους στάθμευσης καθώς οι ιδιοκτήτες τους, γνωρίζοντας φυσικά ότι δεν θα τους ενοχλήσει κανείς, καβαλάνε τα πεζοδρόμια και τις ράμπες που σε κάθε πολιτισμένη πόλη έχουν κατασκευαστεί για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες...

Ακόμη και μέρες που οι νόμιμοι χώροι στάθμευσης είναι αρκετοί, κάποιοι συμπολίτες μας προτιμούν να παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια για να... βλέπουν το αυτοκίνητο τους πίνοντας τον καφέ τους. Και γιατί να μην το πράξουν άλλωστε, αφού ουδείς θα τους ενοχλήσει. Μάλιστα, κάποιες φορές πίνουν τον καφέ ή το ποτάκι τους παρέα με κάποιο δημοτικό σύμβουλο!

α.M.