Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017
Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: «Πηγή θανάτου για τους λαούς η βάση της Σούδας»

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: «Πηγή θανάτου για τους λαούς η βάση της Σούδας»

«Η βάση των Χανίων είναι μια από τις πιο επιθετικές βάσεις που μοιράζει θάνατο σε όλους τους γύρω λαούς», επεσήμανε ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης


Την ανάγκη να κλείσει άμεσα η αμερικανο-νατοϊκή Βάση της Σούδας που χρόνο με τον χρόνο αποκτά ολοένα και πιο κομβικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, επισημαίνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Η Επιτροπή που πραγματοποίησε την Παρασκευή ανοιχτή εκδήλωση πίσω από το Γιαλί Τζαμί έθεσε το θέμα των βάσεων στα Χανιά για μια ακόμα φορά.

«Η βάση των Χανίων είναι μια από τις πιο επιθετικές βάσεις που μοιράζει θάνατο σε όλους τους γύρω λαούς από τον αέρα. Οι αριθμοί από τις πολεμικές συρράξεις που διεξάγονται αρχίζουν να θυμίζουν τους μεγάλους πολέμους. Από το 2001 έως σήμερα περισσότερο από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στους πολέμους που γίνονται  ενάντια στην τρομοκρατία, τα χημικά όπλα κι άλλες προφάσεις που παρουσιάζουν προκειμένου να επέμβουν σε διάφορες περιοχές οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις», σημείωσε μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα» ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση.

Συνεχίζοντας ο κ. Μαργαρίτης τόνισε ότι τη στιγμή που καθημερινά τα θύματα από τους βομβαρδισμούς είναι χιλιάδες στα μέτωπα της Συρίας άλλων περιοχών «δεν μπορούμε να συζητάμε για τις βάσεις ελαφρά τηκαρδία». Παράλληλα, καυτηρίασε τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων και ειδικά της σημερινής απέναντι στο θέμα των βάσεωνσημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οταν παρατείνουν την παραμονή της βάσης, επιτρέπουν την επέκτασή της, τη στελέχωση και επάνδρωσή της με ειδικές δυνάμεις, μη επανδρωμένα σκάφη κ.λπ. δεν αισθάνονται ότι μετέχουν σε ένα έγκλημα; Η αριστερή τους συνείδηση δεν τους λέει τίποτα για το τι γίνεται εδώ;».

Ο γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων Μανώλης Παπαδομανωλάκης αναφέρθηκε στο πιο επίκαιρο από ποτέ αίτημα για την επικράτηση ειρήνης στην ανθρωπότητα.

«Γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου επικίνδυνου γύρου αντιπαραθέσεων και ανταγωνισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και τη Ρωσία που εγκυμονεί κινδύνους για όλο τον κόσμο και ειδικά για τον λαό μας», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η βάση της Σούδας παίζει κομβικό ρόλο σε αυτό τον ανταγωνισμό και την κλιμάκωσή του, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τον κρητικό και ελληνικό λαό.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η μπροσούρα που επιμελήθηκαν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης  για την αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, ενώ η βραδιά πλαισιώθηκε από μουσικοχορευτικά δρώμενα.Πηγή

 Χανιώτικα Νέα

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

neoiorizontes banner bottom