Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018
Η Ντόρα επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Ντόρα επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις τους διευκρίνησε, ότι εφόσον εκλεγεί Πρωθυπουργός, από την κυβέρνησή του θα αποκλείσει όλα τα μέλη της οικογένειάς του. Όπερ σημαίνει ότι η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, από τα πιο προβεβλημένα και έμπειρα στελέχη της ΝΔ,  δεν θα έχει θέση στην, ενδεχόμενη, κυβέρνηση του αδελφού της.

Επειδή, όμως, δεν μπορεί να γίνει πιστευτό ότι ο Κυριάκος θα βάλει στο πολιτικό περιθώριο την αδελφή του, που είναι, διαχρονικά, από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, θεωρείται βέβαιο ότι την προορίζει για μία πιο σημαντική θεσμική θέση, ανώτερη του αξιώματος της υπουργού ή της επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και η θέση αυτή δεν είναι άλλη από το ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα, ήτοι: Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Φυσικά, ο δρόμος για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι μακρύς και θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Η πρώτη για να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση και ν' αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Η δεύτερη για να "φύγει από την μέση" ο νόμος της απλής αναλογικής και η τρίτη για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και  να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με 151 ψήφους.
Βέβαια δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην χρειαστούν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και να υπάρξει πολιτική συναίνεση για τον εκλογή του επόμενου Προέδρου. Πράγμα πολύ δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα... 
perrakis600