Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
Καταθέστε πρόταση δυσπιστίας και θέτω θέμα ψήφου εμπιστοσύνης

Καταθέστε πρόταση δυσπιστίας και θέτω θέμα ψήφου εμπιστοσύνης

«Στα ύψη» έχει πάει η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ.

Στην προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Παύλου Πολάκη, ο πρωθυπουργός απάντησε με σφοδρότητα, λέγοντας πως οποτεδήποτε η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον οποιοδήποτε μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψει τη διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Όποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα συζητήσουμε εφ' όλης της ύλης, όχι για αυτά που θέλετε εσείς» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη.

O κ. Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να "δραπετεύσει" από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή "επικοινωνιακό αντιπερισπασμό".

Αντιπερισπασμό, είπε, που "αναδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος και το επικοινωνιακό επιτελείο του προκειμένου να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση στα κρίσιμα ζητήματα".

"Είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα και επιχειρεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του κ. Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή αγενής καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει όπως φαίνεται -καθώς είναι κοντοχωριανός -το ύφος το αψύ των Σφακιανών και θέλει να συζητάμε για αυτό όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε , όχι για την οικονομία που βγαίνει από την κρίση, όχι για τα θαλασσοδάνεια που θέλετε να κουκουλώσετε. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη" τόνισε ο Πρωθυπουργός.
61228898 2186689751378108 276796902626820096 o

neoiorizontes banner bottom