ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Διαμαρτυρία στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων για επίθεση σε γιατρό: «Καμία ανοχή σε φαινόμενα επιθετικών συμπεριφορών»

Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε για τους γιατρούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χανίων. Στις απλήρωτες εφημερίες και στις δραματικές ελλείψεις προσωπικού που οδηγούν σε υποβάθμιση τις κλινικές προστίθενται οι καθημερινές φραστικές επιθέσεις και οι απειλές σε βάρος τους.

Τα συσσωρευμένα προβλήματά τους οδήγησαν το πρωί σε διαμαρτυρία έξω από το Τ.Ε.Π.

Διαμαρτυρία Νοσ. Χανίων

Το τελευταίο περιστατικό με συνοδό ασθενή που τελικά κατέληξε και έκανε τον πρώτο να ξεσπάσει σε ειδικευμένο γιατρό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, επαναφέρει στο προσκήνιο την πιεστική καθημερινότητα και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες το πιο νευραλγικό τμήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος, δίνει μάχη για να ανταποκριθεί στην πληθώρα των συμβάντων.

Η κ. Χρηστούλα Πετράκη, γιατρός στα ΤΕΠ, έκανε λόγο για φαινόμενα καθημερινά. «Για εμάς είναι στην ημερήσια βάση ασθενείς ή συγγενείς τους να πετάνε πράγματα ,να απειλούν και να καταφέρονται εναντίον μας. Καταλαβαίνουμε τον κόσμο που αγανακτεί, που δε βρίσκει λύση, στην πρωτοβάθμια ή κάπου αλλού και όλοι συσσωρεύονται στο νοσοκομείο, αλλά από την άλλη να καταλάβουν κι εκείνοι, ότι αυξάνεται καθημερινά η προσέλευση και καλούνται οι ίδιοι που είναι πετσοκομμένοι να βγάλουν όλη αυτή τη δουλειά», είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την κατάσταση η κ. Πετράκη.

Διαμαρτυρία Νοσ. Χανίων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, διαμηνύει ότι κάθε πιθανό νέο περιστατικό επίθεσης, οποιασδήποτε μορφής, με αποδέκτη νοσηλευτή, γιατρό, ή άλλο προσωπικό του νοσοκομείου, θα παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης. «Θέλουμε να πούμε στους συμπολίτες μας να σταματήσουν να τα βάζουν μαζί μας. Ότι εμείς είμαστε εδώ για αυτούς, δίνουμε την ψυχή μας, ενώ είμαστε λιγοστοί σε όλα τα τμήματα κι ας τα βάλουν με αυτούς που πρέπει, με τους τοπικούς βουλευτές, με την κυβέρνηση, αλλά όχι με μας», δήλωσε εμφανώς αγανακτισμένος ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Βαρδής Γεωργιακάκης. «Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα, είτε είναι πολίτης, είτε ασθενής, να απειλήσει τον εργαζόμενο που δίνει την ψυχή του. Έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία για το τελευταίο συμβάν, υποβλήθηκε μήνυση και από δω και πέρα δε θα αφήνεται τίποτα στην τύχη», σημείωσε.

Διαμαρτυρία Νοσ. Χανίων

Τόσο η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του νοσοκομείου Χανίων όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους και για την υποστελέχωση του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος, στο οποίο η κατάσταση τον Αύγουστο, προβλέπεται να είναι μη διαχειρίσιμη. «Αν κλείσει το ακτινολογικό για οποιοδήποτε λόγο ,κλείνουν τα πάντα στο νοσοκομείο, τα επείγοντα, οι κλινικές, τα πάντα. Δε μπορείς να διαχειριστείς ένα ασθενή», εξήγησε η γιατρός του ΤΕΠ κ. Χρηστούλα Πετράκη. Αλλά και ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος κ. Στέλιος Δασκαλογιάννης εξήγησε ότι το ακτινοδιαγνωστικό αποτελείται από πολλά τμήματα τα οποία σε ένα δυσμενές σενάριο θα υποβαθμιστούν ή θα αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Διαμαρτυρία Νοσ. Χανίων

Όπως τονίζουν συνδικαλιστές του κλάδου, σύντομα οι μόνιμοι γιατροί στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα θα ανέρχονται σε μόλις τέσσερις, λόγω συνταξιοδοτήσεων και μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι αναγκασμένοι να καλύπτουν 60-62 εφημερίες. Αναφερόμενος στο ρόλο του ακτινοδιαγνωστικού και περιγράφοντας την κρισιμότητα της κατάστασης ο κ. Βαρδής Γεωργιακάκης υπογράμμισε πως πρόκειται για τη σύνδεση των επειγόντων, των κλινικών, των εξωτερικών ασθενών, όλων αυτών που ψάχνουν μια άμεση διάγνωση για να μπούνε χειρουργείο ,να διαγνωστούν από κακοήθεια ή οτιδήποτε».

Διαμαρτυρία Νοσ. Χανίων

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ένωση Γιατρών και ο Σύλλογος Εργαζομένων, «οι δύο θέσεις μονίμων γιατρών που θα προκηρυχθούν άμεσα, αφορούν αποχωρήσεις προηγούμενων ετών, διαδικασία που θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη, μήνες πριν την αποχώρηση τους. Τα κενά πλέον είναι πολλαπλάσια, το ίδιο και οι νέες παραιτήσεις γιατρών και η κατάσταση από τον Αύγουστο και μετά θα είναι μη διαχειρίσιμη. Το αφήγημα ότι οι περισσότερες προκηρύξεις ιατρών του ΕΣΥ αποβαίνουν άγονες, δεν θα πρέπει να αποτελέσει επιχείρημα για το ενδεχόμενο μελλοντικό κλείσιμο και του Ακτινοδιαγνωστικού».

Επιπλέον γιατροί και εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι οι τελευταίες μισθοδοσίες που καταβλήθηκαν για τον μήνα Μάιο, δεν περιελάμβαναν υπερωρίες. Οι συνδικαλιστές του κλάδου έκαναν λόγο για συνήθη τακτική που δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται και προειδοποίησαν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις αν μέχρι αύριο Παρασκευή δεν πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ