Μπορεί να τα βρίσκει κανείς πια όλο το χρόνο, μα τα μανιτάρια θα είναι πάντα η γεύση του φθινοπώρου και το άρωμα του νοτισμένου δάσους.
Ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματός τους, τα μανιτάρια είναι συνήθως κατάλληλα για vegeterian διατροφή, ενώ πολύ συχνά επισκέπτονται και το vegan τραπέζι καθώς πέρα από νόστιμα είναι και πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες.
Συνοδευτικά ή κυρίως πιάτα
Όταν δεν ενισχύουν τη σάλτσα του χοιρινού, του μοσχαριού ή των πουλερικών μαγειρεμένα μαζί τους στην κατσαρόλα, τα μανιτάρια στέκονται από μόνα τους στο κέντρο του τραπεζιού ως εκλεκτοί μεζέδες, φτιαγμένα με χίλιους δυο τρόπους.
Τα μανιτάρια συνδυάζονται ωραία με τυριά, με κρεμμύδι και με μυρωδικά όπως το θυμάρι, η ρίγανη, αλλά και ο μαϊντανός. Τους ταιριάζει το σβήσιμο με κρασί, όπως και η συντροφιά του, και αγαπούν την κρέμα γάλακτος με την προϋπόθεση να μην τα «πνίγει». Τα πάνε επίσης πολύ καλά με το μπέικον, αλλά και τα αυγά. Τα μεγαλύτερα μανιτάρια προσφέρονται και για γέμισμα. Ανάλογα με τη συνταγή, μπορούν να γίνουν καλοί παρτενέρ και της μπίρας.