Βραστά, τηγανητά, ποσέ, σκραμπλντ, ομελέτα. Όσοι αγαπούν τα αυγά σίγουρα τα έχουν δοκιμάσει με πολλού διαφορετικούς τρόπους μέχρι να βρουν το αγαπημένο τους.
Ακολουθεί η απόλυτη λίστα με τους 45 τρόπους:
1. Χατσαπούρι: Γεωργιανή τυρόπιτα, όμοια με το πεϊνιρλί.
2. Αυγό, μέσα σε αυγό, μέσα σε αυγό: Εστιατόριο την Νέα Υόρκη σερβίρει αυγό μέσα σε αχινό με χαβιάρι.
3. Ζαχαρωμένοι κρόκοι: Ή παστοί σε αλάτι. Η εφευρετικότητα των σεφ έχει οδηγήσει σε μια νέα επεξεργασία των κρόκων με αλάτι ή ζάχαρη.
4. Γιαπωνέζικη ομελέτα: Είναι γνωστή με το όνομα Omurice και είναι η ιαπωνική ομελέτα που σερβίρεται με τηγανιτό ρύζι.
5. Ράμλι μπέργκερ: Το street food της Μαλαισίας, όπου το μπιφτέκι έρχεται με μια »κουβέρτα» αυγού.
6. Brunch XX large: Αυτό γίνεται με ένα αυγό στρουθοκάμηλου, και συνίσταται για μεγάλη παρέα.
7. Κρυμμένα: Ποσέ αυγά μέσα στο ντόνατ.
8. Egg cappuccino: Ένας κρόκος μέσα στο καπουτσίνο σας. Έτσι όπως πίνουν τον καφέ τους στη Νότια Κορέα.
9. Τριπλό μπαϊπάς: Ένα πιάτο με 12 αυγά που σερβίρεται στο Beth’s Cafe στο Σιάτλ.
10. Αυγά καρτούν: Ένα καφέ στην Σιγκαπούρη βάζει φατσούλες στα αυγά που σερβίρει, εμπνευσμένα από κόμικ.
11. Scotch egg: Ένα αυγό βραστό παναρισμένο και μετά τηγάνισμα.
12. Αυγοσαλάτα: Κατά προτίμηση σε σάντουιτς.
13. Χατσαπούρι XX large: Το πεϊνιρλί που λέγαμε αλλά με 12 αυγά.
14. Γιαπωνέζικη ψητή ομελέτα: Είναι αρκετά διαδεδομένη ιαπωνική συνταγή, ιδανική για πρωινό.
15. Czn: Αυγό στρουθοκάμηλου με χοιρινό.
16. Ταρτάρ με αυγό: Αν αντέχετε την ωμοφαγία, αυτό το πιάτο είναι για εσάς.
17. Οι αυγοφέτες αλλιώς: Εστιατόριο στη Νέα Υόρκη φτιάχνει τα Eggs Rothko, που είναι ουσιαστικό ψωμί μπριός με ένα αυγό στην μέση.
18. Τα αυθεντικά Μπένεντικτ.
19. Τηγανιτά αυγά ορτυκιού: Street food της Ταϊλάνδης.
20. Με τρούφα: Σε πιάτο σούσι, τα αυγά γίνονται ποσέ με τρούφα.
21. Μπαλούτ: Ένα πιάτο από τις Φιλιππίνες για τολμηρούς. Πρόκειται για ένα μαγειρεμένο… γονιμοποιημένο αυγό πάπιας.
22. Ραβιόλι: Κρύψτε έναν κρόκο αυγού μέσα σε ένα μεγάλο ραβιόλι.
23. Πρωινό με τάκος και αυγά: Τα αυγά γίνονται σκραμπλντ και μπαίνουν μέσα στο τάκο με ότι άλλα υλικά θέλετε.
24. Κρέας με αυγά αλλιώς: Ελαφρώς ψημένο μοσχάρι και από πάνω τηγανιτά αυγά ορτυκιού.
25. Σακσούκα: Ένα πιάτο που μας έρχεται από τη Β. Αφρική και δεν είναι άλλο από χυμός ντομάτας, μέσα στο οποίο κάνουμε τα αυγά ποσέ.
26. Μελιτζάνες μπένεντικτ: Όταν συνδυάζεις ένα κλασικό ιταλικό πιάτο (μελιτζάνες με παρμεζάνα) με το πρωινό.
27. Ταμάγκο γκόχαν: Ιαπωνική ομελέτα με ωμούς κρόκους, ρύζι και σόγια.
28. Αυθεντική καρμπονάρα: Χωρίς κρέμα γάλακτος, με έναν κρόκο αυγού στη μέση.
29. Ομελέτα σουφλέ: Ένα αφράτο γαλλικό πιάτο.
30. Brunch a la Carbonara: Chicken parmesan (παναρισμένο κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα, με δύο τηγανιτά αυγά από πάνω.
31. Anda bhurji: Ένα ινδικό πιάτο, καυτερά αυγά σκραμπλντ.
32. Με πανκέικς: Μια πρόταση είναι πανκέικς, ομελέτα, λουκάνικο και μπέικον.
33. Οκονομιγιάκι: Ιαπωνικές τηγανίτες με αυγά και ότι άλλο έχετε στην κουζίνα σας.
34. Γεμισμένο ψωμί: Χορταστικό brunch με αυγά και άλλα υλικά μέσα σε μπολ ψωμιού.
35. Μπέργκερ πανκέικς: Και φυσικά μέσα στα πανκέικς, αυγό και μπιφτέκι.
36. Πρωινό στις Φιλιππίνες: Το tapsilog περιλαμβάνει λεπτές φέτες μοσχαριού, τηγανιτά αυγά και ρύζι.
37. Το υπέρτατο σάντουιτς: Ζαμπόν, αυγά και πατατάκια.
38. Σούπα από αυγό: Πρωινό από την Κολομβία, που ονομάζεται τσανγκούα (changua) και έχει νερό, γάλα και αυγά.
39. Ντάμπλινγκ με αυγά και τυρί: Τα κινέζικα ντάμπλινγκς είναι μικρές μπάλες ζύμης που έχουν ως βάση το αλεύρι ή την πατάτα και συνήθως γεμίζονται με κρέας. Μια παραλλαγή είναι να τα γεμίσετε με αυτό και τυρί.
40: Παγωτό με παστό αυγό: Δημιουργία του LA’s Wanderlust Creamery το 2018. Το αυγό είναι πάπιας, αλατίζεται και γίνεται παγωτό.
41. Κρέπα αυγού με νουντλς: Το ταϊλανδέζικο pad thai (τηγανιτά νούντλς από ρύζι) μέσα σε κρέπα αυγού.
42. Σάντουιτς με χαβιάρι: Αλειμμένος κρόκος σε ψωμί και χαβιάρι.
43. Σάντουιτς με καυτερό κοτόπουλο: Προσθέτετε αυγό και τυρί.
44. Κρέπα Σρι Λάνκας: Με αυγά, ρύζι και καρύδα.
45. Αγγλικό πρωινό: Κλασικό και γευστικό, με ντομάτα, λουκάνικα και φασόλια.