Οι προκλήσεις των τελευταίων ημερών από την πλευρά της Τουρκίας προς την Ελλάδα συνεχίζεται και από τα Μέσα της χώρας που βάζουν στο «στόχαστρο» την Κρήτη και στήνουν απίθανα σενάρια. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ακούστηκαν στον αέρα του CNN Turk με τη δημοσιογράφο να κάνει λόγο για εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο νησί και στρατιωτικό αναλυτή να παίρνει τη σκυτάλη και να την τοποθετεί στο κέντρο πιθανού σεναρίου σύγκρουσης!
«Ισως είναι προχωρημένες σκέψεις, αλλά υπάρχουν ερωτήματα αν τοποθετηθούν πυρηνικά (στην Κρήτη). Αφού στόχος θα είναι η Ρωσία», αναφέρει παρουσιάστρια του CNN Turk απευθυνόμενη στον Τούρκο στρατιωτικό αναλυτή, Μετέ Γιαράρ. Με τον ίδιο να αναλύει τον χάρτη και δείχνοντας την περιοχή νότια της Κρήτης να λέει: «Σε προηγούμενες εκπομπές σας είχα πει πως πιθανό σημείο σύγκρουσης θα είναι η Κρήτη. Διότι η συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη, ταυτίζεται σε αυτό ακριβώς το σημείο».
Δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς αναφέρθηκε και πάλι στο ζήτημα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. «Πριν φτάσουμε στο ζήτημα των S-300 πήγαν και ένα ένα στρατιωτικοποίησαν τα νησιά» είπε, και συμπλήρωσε: «πρώτα ένα όπλο, μετά δύο και πέντε. Αργότερα ένα νησί, δύο νησιά κτλ Δεν τους έφτασε που πήραν και διεκδίκησαν κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».
«Κύρια στρατηγική απειλή οι ΗΠΑ»
Την ίδια στιγμή ο ηγέτης των Εθνικιστών Nτεβλέτ Μπαχτσελί, αναφέρει πως η κύρια στρατηγική απειλή είναι οι ΗΠΑ. «Κύρια στρατηγική απειλή είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μετέτρεψαν την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση και την υποκίνησαν να στρέψει τα όπλα προς την Τουρκία και γι αυτό το λόγο οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει μια στρατιωτική συγκέντρωση. Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο».
Οσο όμως οι Τούρκοι βάζουν απέναντι τους τις ΗΠΑ -όπως και τη Γαλλία-, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βάζει τέλος στο θέμα των κυρώσεων για το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη. «Η απόκτηση των S-300 από την Ελλάδα έγινε τη δεκαετία του 1990, δεκαετίες πριν από την υιοθέτηση του νόμου CAATSA. Το εδάφιο 231 του νόμου CAATSA επιβάλλει κυρώσεις μόνο για σημαντικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις ή μετά τις 2 Αυγούστου 2017. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλους τους νατοϊκούς συμμάχους να εξασφαλίσουν πλήρη διαλειτουργικότητα εντός της συμμαχίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
ΠΗΓΗ: reader.gr
#pgnew