Ο παλιός κανόνας για τον περιορισμό της κατανάλωσης αυγών σε τρία την εβδομάδα έχει πλέον καταρριφθεί.
Οι καινούριες αμερικανικές συστάσεις απενοχοποίησαν εντελώς την κατανάλωση του αυγού. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό που μπορείς να φας (χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι μπορείς να τρέφεσαι μόνο με αυτά).
Απ’ ό,τι φαίνεται, η χοληστερίνη που βρίσκεται στις τροφές δεν έχει τόση σημασία για την υγεία μας όση έχουν τα κορεσμένα λιπαρά, με αποτέλεσμα το αγαπημένο αυγό να μην είναι πλέον στη μαύρη λίστα.
Μάλιστα, από τη στιγμή που ο κρόκος ήταν ο ένοχος της υπόθεσης, μπορείς πλέον να απολαμβάνεις ολόκληρο το αβγό χωρίς δεύτερη σκέψη.
Σε καθετί, ωστόσο, χρειάζεται το μέτρο, και σε ένα διατροφικό πλάνο βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή ένα αβγό καθημερινά είναι σίγουρα επιτρεπτό.
Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, MSc στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΚΕΚ)