Πρόκειται για μία φανταστική συνταγή, πατάτες φούρνου, τυρένιες, τραγανές, αλλά και ελαφριές.
Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε και εσείς και η οικογένειά σας, καθώς είναι οι πιο νόστιμες πατάτες που έχετε δοκιμάσει.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό πατάτες baby
- 150 γρ τυρί πεκορίνο
- 1/2 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ ρίγανη
- 1/2 κτγ πάπρικα
- 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κτγ μπούκοβο
- 90 γρ λιωμένο βούτυρο
Για την σως:
- 200 γρ γιαούρτι
- 1 κτσ μουστάρδα
- Άνηθος
Θα χρειαστείτε:
- Πυρέξ 25χ35 εκ.
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες baby και τις κόβουμε στην μέση.
Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις πασπαλίζετε με αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολάκι ρίχνουμε το τυρί πεκορίνο, την ρίγανη, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το μπούκοβο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα πυρέξ 25χ35 εκατοστά ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο (50γρ) και μια ποσότητα από το μείγμα με το τυρί μέχρι να καλύψει ο πάτος του πυρέξ.
Χαράζουμε τις πατάτες τις ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο (40 γρ.) και τις ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα που περίσσεψε μέσα στις πατάτες και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε τις πατάτες μέσα στο πυρέξ την μία δίπλα στην άλλη.
Μπορούμε να τις σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο μέσα στο μπολ που είχαμε τις πατάτες και να αλείψουμε τις φέτες.
Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω από το πυρέξ για να μπορέσουμε να ψήσουμε για λίγο τις φέτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-50 λεπτά στους 170 c.
Τις φέτες με το ψωμί τις βγάζουμε πιο νωρίς μόλις πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Φτιάχνουμε την σως και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι , την μουστάρδα και το ψιλοκομμένο άνηθο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τις τραγανές τυρένιες πατάτες φούρνου.
Πηγή: neakriti.gr