Νομός Χανίων

Χανιά: Ανάσα για δεκάδες παιδιά ευάλωτων οικογενειών το Κοινωνικό Γροντιστήριο – Για 12η χρονιά στο πλευρό των μαθητών (βίντεο)

Τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου συνεχίζει για 12η συνεχή χρονιά ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης. Μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και για τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου και οι οικογένειες τους αδυνατούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των φροντιστηριακών μαθημάτων, θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τα προγράμματα μαθημάτων, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Την ευκαιρία να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις πανελλαδικές εξετάσεις θα έχουν και φέτος παιδιά προερχόμενα από ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά οικογένειες των Χανίων. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο καλύπτοντας ένα μεγάλο κοινωνικό κενό, θα επιτρέψει επίσης σε μαθητές που εισάγονται στις δύο πρώτες τάξεις του λυκείου να παρακολουθήσουν ισότιμα με συμμαθητές τους, φροντιστηριακά μαθήματα.

«Είναι ένας θεσμός εδώ και 12 χρόνια που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά που δεν μπορούν οι γονείς τους να ανταπεξέλθουν οικονομικά, να παρακολουθήσουν α΄ και β΄ λυκείου τα μαθήματα που επιθυμούν για να βοηθηθούν ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», αναφέρει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη.

Με δεδομένο το δυσβάσταχτο για πολλές οικογένειες κόστος των φροντιστηριακών μαθημάτων και κυρίως αυτών της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αποτελεί μια σημαντική στήριξη στον αγώνα ενός σημαντικού αριθμού μαθητών να πετύχουν το όνειρο εισαγωγής τους σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων και μετά την αξιολόγηση τους οι μαθητές εντάσσονται στα ανάλογα τμήματα επιλογής τους, σε Φροντιστήρια της πόλης.

 

Πηγή: neakriti.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ