ΚΡΗΤΗ

Παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Δημόσια Υγεία – Νοσοκομεία υπό κατάρρευση με εφημερίες τρόμου, διακομιδές – “θρίλερ” υποστελέχωση και “εντέλλεσθε”

Νοσοκομεία στην “κόψη του ξυραφιού”, εφημερίες για γερά νεύρα, διακομιδές που κόβουν την ανάσα και βάρδιες τρόμου στην Κρήτη. Οι κραδασμοί στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι πλέον έντονοι και επικίνδυνοι, όπως αποτυπώθηκε στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” στην “ΚΡΗΤΗ TV”.

Οι υγειονομικοί, για μια ακόμη φορά, αναφέρθηκαν στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα νοσοκομεία του νησιού, με το Βενιζέλειο, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά και τα νοσοκομεία του Λασιθίου να βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος βρέθηκε δύο φορές στην Κρήτη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Τόσο ο πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Βαγγέλης Θαλασσινός, όσο και ο διευθυντής της ΜΕΘ στο ίδιο νοσοκομείο Ανέστης Κιούλπαλης περιέγραψαν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα, κάνοντας λόγο για απαξιωτική υποβάθμιση. Παράλληλα, σε απευθείας σύνδεση με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η Γεωργία Μακάκη παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί τις νύχτες εφημερίας, ενώ τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Μανόλης Μενεγάκης, όσο και ο ειδικευόμενος γιατρός στην Ουρολογία Τάσος Δήμου τόνισαν πως το προσωπικό ξεπερνά τον ίδιο του τον εαυτό για να κρατήσουν όρθιο, παρά τις δραματικές ελλείψεις, το Βενιζέλειο. Μάλιστα, η Ένωση των εργαζομένων ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως το επόμενο διάστημα, εάν δεν απαντηθούν τα αιτήματά τους, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, πέραν του παγκρήτιου συλλαλητηρίου που έχει ήδη προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη.

Παράλληλα, όπως τόνισαν ειδικευόμενοι γιατροί σε απευθείας σύνδεση με το Βενιζέλειο, τα οικονομικά είναι τραγικά, την ώρα που καλούνται να κάνουν εξουθενωτικές εφημερίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ακόμα και για την ασφάλεια των ασθενών. Οι ειδικευόμενοι ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ αρκετοί “φλερτάρουν” με την ιδέα να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

«Το μήνυμα δεν ελήφθη»

«Στην επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο φάνηκε ότι το μήνυμα που είχε σταλεί το προηγούμενο διάστημα δεν ελήφθη», υπογραμμίζει η Ένωση και προσθέτει ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στο υπουργείο κατά τη συνάντηση με τον διευθυντή του υπουργού, σε συνέχεια του συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή πάνω από 10.000 πολιτών του Ηρακλείου, ο υπουργός δε γνωστοποίησε άμεσες λύσεις στα προβλήματα του Βενιζελείου.

«Απ’ ό,τι φαίνεται, ο υπουργός Υγείας δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος ή απλά δεν μπορεί να δώσει λύσεις», τονίζουν.

Στη διάρκεια της εκπομπής “Ώρα Αιχμής”, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης υπογράμμισε πως «η δεύτερη μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, παρουσία του υπουργού Υγείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, και η προαναγγελία για γρήγορες διαδικασίες προσλήψεις γιατρών δεν μπορεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη θέση που έχει έρθει το νοσοκομείο, αλλά και συνολικά το δημόσιο Σύστημα Υγείας του νησιού. Τα “μπαλώματα”, με τις λύσεις των ιδιωτών γιατρών, των αερομεταφερόμενων γιατρών οξύνει τα προβλήματα εις βάρος των ασθενών και των εργαζομένων».

“Καταπέλτης” ο Γρηγόρης Πασπάτης

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Γρηγόρη Πασπάτη, κορυφαίου γιατρού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στη διάρκεια του τηλεοπτικού αέρα. Η προσπάθεια του υπουργού Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο είναι θετική, αλλά παραμένει μια μερική και προσωρινή λύση, καθώς ουσιαστικά δίνει μια λύση που δεν είναι ουσιαστική για την πραγματική δυναμική που έχει το νοσοκομείο.

Μάλιστα, προέβλεψε πως τα προβλήματα στο νοσοκομείο στο προσεχές διάστημα θα γιγαντωθούν με σημείο αναφοράς τη μη ανταπόκριση γιατρών στις προκηρύξεις για προσλήψεις στο Βενιζέλειο και αυτό, όπως εξήγησε, θα συμβεί διότι η μισθοδοσία των γιατρών έχει “παγώσει” στα προ μνημονίων επίπεδα, την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί που προσφέρονται είναι τουλάχιστον διπλάσιοι και παράλληλα οι νέοι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν δουλειά σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, με τριπλάσιους μισθούς.

“Καταπέλτης” ήταν ο Γρηγόρης Πασπάτης και για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τονίζοντας ότι δε θα έπρεπε να έχουν αυτόν τον παρεμβατικό ρόλο και λόγο, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο διοίκησης στα νοσοκομεία περισσότερο αποτελεσματικό. Τα νοσοκομεία θα μπορούσαν να έχουν μια διαφορετική διοίκηση με επιστημονικό ρόλο και λόγο και σημείο αναφοράς την Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με “εντέλλεσθε” και με εκβιαστικές λογικές, όπως τόνισαν οι υγειονομικοί, λέγοντας πως πρέπει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δείξει πραγματικά τη θετική πρόθεση για λύση.

Αναβρασμός και στο Λασίθι

Σε μια λεπτή κλωστή, όμως, ισορροπούν και τα λασιθιώτικα νοσοκομεία, με την απαξίωση να είναι τεράστια στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ιεράπετρας και της Σητείας, ενώ για να κρατηθεί όρθιο παλεύει και το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, σύμφωνε με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Γιώργο Μανουσάκη. Σε αδιέξοδο, ανάλογο ή και χειρότερο από αυτό που είχε βρεθεί και το Βενιζέλειο, φαίνεται να περιέρχεται το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, σε ό,τι αφορά τα τακτικά χειρουργεία, αλλά και τις εφημερίες, καθώς κινδυνεύει να μείνει χωρίς αναισθησιολόγους, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Λασιθίου προκαλούν μια τεράστια ανησυχία στους πολίτες όσον αφορά στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας.

Εφόσον στο νοσοκομείο παραμείνουν ένας ή ακόμη και δύο αναισθησιολόγοι, θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία και θα μένουν πολλές εφημερίες τον μήνα ακάλυπτες, κάτι που θα επηρεάσει τη λειτουργία της ΜΕΘ αλλά και των περισσότερων κλινικών του νοσοκομείου. Δηλαδή, ενώ το Αναισθησιολογικό Τμήμα του ΓΝΑΝ και τα τακτικά χειρουργεία του είναι τα μόνα που λειτουργούν στον νομό Λασιθίου, θα σταματήσουν και το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δε θα λειτουργεί πλέον ως Γενικό Νοσοκομείο. Σε αναβρασμό βρίσκονται όλοι οι διευθυντές των κλινικών, που επηρεάζονται άμεσα από αυτήν την κατάσταση.

Κραυγή αγωνίας και από τις τοπικές κοινωνίες στην Ιεράπετρα και τη Σητεία, που βλέπουν την απαξίωση των νοσοκομείων τους να κάνει είδος προς εξαφάνιση τις σωστές υπηρεσίες Υγείας, με την αποδυνάμωση κομβικών κλινικών να είναι τεράστια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών.

Διακομιδές του τρόμου στο Ρέθυμνο – Κινδύνευσαν ασθενείς γιατί οι συνοδοί γιατροί ήταν ανειδίκευτοι!

Πολύπαθο και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, που βλέπει την απαξίωση να αγγίζει πολλές κλινικές που λειτουργούν στην “κόψη του ξυραφιού”, με τις μετακινήσεις από το Βενιζέλειο απλά να είναι λύση που βάζει το πρόβλημα… κάτω από το χαλί.

Στη διάρκεια της εκπομπής “Ώρα Αιχμής”, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ρεθύμνου Γιάννης Σαριδάκης περιέγραψε με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στον νομό. Μάλιστα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Ρέθυμνο τονίζουν ότι μέρα με τη μέρα το νοσοκομείο οδεύει προς την πλήρη υποβάθμισή του. Στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, οι ελλείψεις γιατρών, οι διακομιδές από ανειδίκευτους ή άσχετης ειδικότητας γιατρούς, οι υπερεφημερίες αποτελούν ένα “θανατηφόρο” μείγμα για την ομαλή λειτουργία του. Μάλιστα, ο κ. Σαριδάκης αναφέρθηκε σε διακομιδές τρόμου, περιγράφοντας τέσσερα συγκεκριμένα περιστατικά που κινδύνεψαν κατά τη μετακίνηση των ασθενών, μιας και οι γιατροί που συνοδεύουν τους ασθενείς δεν έχουν πάντα τις απαιτούμενες γνώσεις, αλλά και την εμπειρία για τα περιστατικά που μεταφέρονται.

Ο πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ήταν απόλυτα ρεαλιστικός, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν ειδικευόμενοι αλλά και γιατροί άσχετων ειδικοτήτων να συμμετέχουν σε διακομιδές σοβαρών περιστατικών. Ο κ. Σαριδάκης έθεσε ξεκάθαρα και θέμα ασφάλειας των ίδιων των ασθενών, με τους γιατρούς να ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ο Γιάννης Σαριδάκης περιέγραψε μια συγκεκριμένη διακομιδή, που στην κυριολεξία “έκοψε την ανάσα” μέχρι να φτάσει σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Γιατροί και πολίτες αισθάνονται ιδιαίτερη ανασφάλεια, καθώς πλέον, με την τροχιά στην οποία κινείται το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, είναι επισφαλές ακόμα και το να περάσεις την πόρτα των Επειγόντων, όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Ο ασθενής δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εξυπηρετηθεί από γιατρό ειδικότητας που αναλογεί στο περιστατικό του, από κάποιον εξαντλημένο ειδικευόμενο ή κάποιον αγροτικό γιατρό που μόλις έχει βγει από τη σχολή. Με αποτέλεσμα αρκετοί Ρεθυμνιώτες να στρέφονται προς τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να αξιολογηθούν πιο γρήγορα και… στα σίγουρα, πράγμα το οποίο θυμίζει πολύ μια πορεία προς την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν με σωστό τρόπο τα κενά στην Υγεία, να δοθούν κίνητρα και ανάσες στους νέους γιατρούς, ώστε να προλάβουμε, όπως τονίζουν, το τέρμα της κατρακύλας.

Παγκρήτιος ξεσηκωμός

Ολοένα και περισσότερα σωματεία, αλλά και άλλοι σύλλογοι και φορείς δηλώνουν από μέρα σε μέρα τη στήριξή τους στην παγκρήτια κινητοποίηση για την Υγεία, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν κηρύξει για εκείνη την ημέρα στάσεις εργασίας η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για όλους τους νομούς της Κρήτης και τα Εργατικά Κέντρα Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Οι ώρες και οι τόποι αναχώρησης ανακοινώνονται από τα κατά τόπους σωματεία υγειονομικών και τους άλλους φορείς.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υγειονομικοί, που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις με τη στήριξη δεκάδων φορέων από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη:

«Φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα.
Καλούμε λαό και υγειονομικούς απ’ όλη την Κρήτη να συμμετέχουν μαζικά στην παγκρήτια κινητοποίηση, για να δώσουμε συλλογικά τον αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύγχρονο αναβαθμισμένο Σύστημα Υγείας, που να ικανοποιεί καθολικά τις ανάγκες, αξιοποιώντας τις εξελίξεις της επιστήμης.

Διεκδικούμε:

• Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στον νέο “υγειονομικό χάρτη”.
• Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων.
• Όχι στα “μπαλώματα” με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων Υγείας), προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κ.ο.κ. Επικαιροποίηση οργανισμών νοσοκομείων.
• Καμιά απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, εργολαβικού εργαζομένου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όχι στην απόλυση των 1.047 συμβασιούχων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.
• Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών.
• Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση τακτικών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
• Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της Υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών Υγείας. Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα, που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.
• Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών Υγείας σε ιδιώτες. Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της Υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στη μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές. Όχι στο “νέο ΕΣΥ”.
• Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου λοιπού προσωπικού.
• Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών».

Το κείμενο υπογράφουν: το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Κρήτης, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΘΨΠ Χανίων, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου, η Ένωση Γιατρών Ν. Λασιθίου, η Ένωση Γιατρών Ν. Χανίων, το Παράρτημα Κρήτης ΕΝΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης και ο Σύλλογος Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών ΠΦΥ ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνης.

ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα 

Στηρίζουν την παγκρήτια κινητοποίηση των υγειονομικών σωματείων τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Τα τέσσερα Εργατικά Κέντρα και οι μαζικότεροι φορείς του νησιού μας.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων: «Το ΕΚΗ συνεχίζει τις αγωνιστικές του δράσεις ενάντια στη σοβαρή υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων Υγείας της περιοχής μας. Οι πολίτες, σύμφωνα και με τα πρόσφατα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο ενάντια στον κίνδυνο κατάρρευσης του Βενιζελείου, φάνηκαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και τον περιορισμό της πρόσβασής τους σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

Το ΕΚΗ σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του από κοινού τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης και με τα Σωματεία του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Κρήτης, προκειμένου να αναδειχθεί για μία ακόμη φορά η αγανάκτηση του λαού μας για την εικόνα που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι δομές της ΠΦΥ και το ΕΚΑΒ».

Η συμμετοχή των ιδιωτικών υπαλλήλων 

Επίσης, η διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αποφάσισε παράταση της στάσης εργασίας που προκήρυξε το ΕΚΗ για αύριο Πέμπτη μέχρι τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση των υγειονομικών.

«Οι εργαζόμενοι βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της απαξίωσης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων δομών και της πολιτικής του “Πάμε και όπου βγει” και στον τομέα της Υγείας. Σε μια περίοδο που η ίδια πολιτική έχει ισοπεδώσει τους μισθούς μας, με την ακρίβεια, τις συνεχείς ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα και την ενέργεια να έχουν αποτελειώσει το όποιο εισόδημα μας έχει μείνει και να πληρώνουμε παντού φάρμακα, εξετάσεις, απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία.

Το “νέο” ΕΣΥ, όπως το ονομάζει η κυβέρνηση, που τίποτα το νέο δεν έχει, πάρα μόνο δεινά για τον λαό, προβλέπει συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση, την πληρότητα και το κόστος. Προβλέπει τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και την παράδοσή τους στους εμπόρους της Υγείας», αναφέρει μεταξύ των άλλων, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο για την Υγεία, αφού πρόκειται για το πιο πολύτιμο αγαθό του ανθρώπου και ως εκ τούτου, μας αφορά όλους.

 

Πηγή: neakriti.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ