Με τα δεδομένα που φέρνει η κλιματική κρίση να εμφανίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνα μπροστά μας, η αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού Ρεθύμνου αποτελεί μία από τις μεγάλες προκλήσεις για την Περιφέρεια και τους δήμους.
Όπως δήλωσαν στην εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ οι 4 αντιπεριφερειάρχες μπορεί άμεσα να μην είναι δυνατή η κατασκευή έργων, είναι όμως κρίσιμο να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός, ώστε σε περίπτωση έντονων φαινομένων να μην υπάρξουν απώλειες σε υποδομές, περιουσίες και πολύ περισσότερο σε ζωές.
Τα καταστροφικά φαινόμενα του παρελθόντος αποτελούν αναγκαία τα μέτρα θωράκισης των λεγόμενων δύσκολων περιοχών της Κρήτης με το Ηράκλειο η περιοχή της Μεσαράς, η πόλη του Ηρακλείου όπως είναι ο Γιόφυρος, ο Δρακουλιάρης και ο Ξηροπόταμος, στην Χερσόνησο η Ανάληψη, στο Μαλεβίζι η Αγία Πελαγία αλλά και διάσπαρτα σημεία κοντά σε ρέματα να είναι στην πρώτη γραμμή της επικινδυνότητας.
Στο Ρέθυμνο η περιοχή του Εσταυρωμένου, ο Γεροπόταμος στο Μυλοπόταμο από το Πέραμα μέχρι και το χωρίο Δαφνέδες αλλά και σημεία του Αμαρίου χαρακτηρίζονται περισσότερο ευάλωτα.
Στα Χανιά η περιοχή του Κλαδισού, τα χωριά του Πλατανιά και του Αποκόρωνα επίσης χρήζουν μεγάλης προσοχής ενώ στο Λασίθι η περιοχή της Σητείας δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες πριν από ένα χρόνο.
Πηγή: neakriti.gr