Θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους: Πολλές φορές, όταν σκεφτόμαστε τι θέλουμε να μας φέρει ο νέος χρόνος, καταλήγουμε σε πλήθος αποφάσεων, που είναι μη ρεαλιστικές. Επιπλέον, πολύ συχνά αρκετές από αυτές τις αποφάσεις δεν μας εκφράζουν. Αυτό που χρειάζεται είναι να θέτουμε λίγους και μετρημένους στόχους, που να μπορούν να πραγματοποιηθούν με έναν ρεαλιστικό τρόπο, να τους οργανώνουμε και να τους χωρίζουμε σε μικρότερα βήματα. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ το να καταγράφουμε το τι κάνουμε, ώστε να μπορούμε να παρατηρούμε και την πρόοδο που γίνεται. Σημαντικό είναι επίσης αυτή η νέα συμπεριφορά στην οποία στοχεύουμε να συνοδεύεται και από μια μικρή επιβράβευση, ώστε πάντα να υπάρχει κίνητρο για προσπάθεια.
Βάζουμε προτεραιότητες: Στο πλαίσιο του ενθουσιασμού για το νέο ξεκίνημα πολλές φορές έχουμε την τάση να καταπιανόμαστε με όλους τους στόχους ταυτόχρονα,. Έτσι, πέφτουμε απευθείας στα βαθιά και δεν καταφέρνουμε να είμαστε συνεπείς σε κανέναν από αυτούς. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να γράψουμε τους στόχους μας σε σειρά προτεραιότητας αρχίζοντας με τον στόχο που έχει την μεγαλύτερη αξία για εμάς. Εναλλακτικά, μπορούμε να επιλέξουμε να αρχίσουμε από τον πιο βατό στόχο, αυτόν που μπορούμε να επιτύχουμε σχετικά πιο εύκολα και που θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Διαμορφώνουμε το περιβάλλον μας κατάλληλα: Στην προσπάθεια μας είναι απαραίτητο να φροντίσουμε να απομακρύνουμε από το περιβάλλον μας και τον χώρο τον οποίο κινούμαστε οτιδήποτε μπορεί να μας σταθεί εμπόδιο, αντικαθιστώντας τα με συνήθειες ή πράγματα που θα συνδεθούν θετικά με αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υποστήριξη από τους δικούς μας ανθρώπους μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, γι αυτό και θα ήταν βοηθητικό να τους ενημερώσουμε για τις νέες μας αποφάσεις.
Αφήνουμε περιθώριο στον εαυτό μας για λάθη: Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε αλλαγή είναι δύσκολη και έτσι πολλές φορές μπορεί να γίνουν λάθη και παραστρατήματα. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας απογοητεύει και να οδηγεί σε πλήθος αυτοκατηγοριών. Αντίθετα, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τι πήγε στραβά και να ψάχνουμε το τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά, ώστε την επόμενη φορά να τα πάμε λίγο καλύτερα. Δώστε λοιπόν χώρο και χρόνο στον εαυτό σας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να φτάσει στον τελικό του στόχο.