Υλικά
- 10- 12 κουραμπιέδες
- 90 γρ. βούτυρο
- 170 γρ. χοντροκομμένη μαύρη σοκολάτα
- 170 γρ. χοντροκομμένη σοκολάτα γάλακτος
- 240 ml κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Βήμα 1
Χτυπήστε τους κουραμπιέδες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε με τα 90 γρ. βούτυρο, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή υγρής άμμου. Απλώστε ομοιόμορφα σε ένα τσέρκι και τοποθετήστε στο ψυγείο για να «δέσει» η βάση.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάλτε τη μαύρη και τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αφήστε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα πάνω από τη σοκολάτα. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 1 λεπτό. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο (αν δεν έχει λιώσει εντελώς, ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα και ανακατέψτε, μέχρι να λιώσει).
Βήμα 4
Ρίξτε το μείγμα πάνω από την παγωμένη κρούστα και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί, τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βήμα 5
Η τάρτα θα διατηρηθεί, καλά καλυμμένη, έως και 4-5 ημέρες στο ψυγείο.