Το κρητικό απάκι, εκλεκτό αλλαντικό από χοιρινό κρέας, ξεχωρίζει σε αυτή τη συνταγή.
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά: 1 δόση ζύμη για πίτσα, λίγο καλαμποκάλευρο, 3/4 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας, 350 γραμμάρια μυζήθρα τριμμένη, 200 γραμμάρια φέτα, 10 φέτες απάκι, 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μέτριες ροδέλες, 1/4 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τη βασική συνταγή για πίτσα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ζύμη για πίτσα του εμπορίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230οC στις αντιστάσεις.
Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια με 35 εκ. διάμετρο. Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με καλαμποκάλευρο. Στρώνουμε μέσα το φύλλο. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα. Απλώνουμε ομοιόμορφα στην πίτσα την φέτα, το απάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε τη λαμαρίνα με την πίτσα στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία…