Η λαγάνα είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά αρτοσκευάσματα που βρίσκονται σε κάθε τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα. Μοιάζει με πίτα, κατά κύριο λόγο φτιαγμένο από ζύμη. Συνήθως περιλαμβάνει συστατικά όπως αλεύρι, νερό, αλάτι και ελαιόλαδο.
Ανάλογα με την περιοχή, την εποχή και τις προτιμήσεις, μπορεί να προστίθενται διάφορα άλλα συστατικά όπως σόδα, γιαούρτι ή ακόμα και τυρί. Συνήθως ψήνεται σε φούρνο μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφί και τραγανή επιφάνεια. Συχνά σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύει τα γεύματα, χρησιμοποιείται ως βάση για διάφορες τυρόπιτες ή ως συνοδευτικό σε μεζέδες και άλλα πιάτα.
Αν, λοιπόν, σας έχει περισσέψει από εχθές λαγάνα και δεν ξέρετε τι να την κάνετε, το Youweekly.gr σας έχει την λύση!
Δυο εύκολες και γρήγορες συνταγές για να αξιοποιήσετε την λαγάνα