Αυτή την εβδομάδα οι περισσότεροι θα νηστέψουν και ένα από τα πιο εύκολα φαγητά είναι φυσικά τα ζυμαρικά.
Με πολλές συνταγές, παραλλαγές και διαφορετικές σάλτσες, οι μακαρονάδες είναι το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων.
Στην προκειμένη περίπτωση ανακαλύψαμε μια συνταγή με μελιτζάνες για να φτιάξετε την πιο λαχταριστή και νόστιμη σάλτσα.
Υλικά
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 μελιτζάνες
2 ντομάτες
1 καρότο
1 κουταλιά τοματοπελτέ
Λίγο κόκκινο κρασί
ψιλοκομμένο μαϊντανό
μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
αλάτι/ πιπέρι / ρίγανη
2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα
μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 δάφνη
Εκτέλεση
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά σας. Τσιγαρίστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν, ενώ προσθέτετε και τα καρυκεύματά σας. Μόλις «πιούν» το λάδι, προσθέστε μισό ποτηράκι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί.
Ανακατέψτε τον μαϊντανό, και προσθέστε και τη ψιλοκομμένη μελιτζάνα, αφού την έχετε κόψει και την έχετε αλατίσει, ώστε να ξεπικρίσει. Προσθέστε τον τοματοπελτέ, και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν και έπειτα προσθέστε τις τομάτες σας, ψιλοκομμένες στο μούλτι, μια κούπα νερό και αφήστε να βράσουν για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Η μελιτζάνα θα πρέπει να μαλακώσει αρκετά και να «λιώνει» στο στόμα.
Μειώστε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα σας για περίπου μια ώρα. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό ακόμη.
Βράστε τα αγαπημένα σας spaghetti και απολαύστε τη μακαρονάδα σας ζεστή.