Το λίπος που έχει το αρνί (ακόμη κι αν φαίνεται άπαχο με το μάτι), είναι αρκετό για να μην στεγνώσει στο ψήσιμο. Οι συχνές επαλείψεις με λάδι ή βούτυρο προσθέτουν στο κρέας μόνο επιπλέον θερμίδες. Το μυστικό για να μη στεγνώσει το αρνί, ειδικά όταν ψήνετε στη σούβλα, είναι να μην το τρυπάμε με το πιρούνι όταν ελέγχουμε αν έχει ψηθεί ή όχι, γιατί έτσι χάνει όλους τους χυμούς του.
*Οι θερμίδες που θα πάρετε τρώγοντας αρνί εξαρτώνται πάντα από το σημείο από το οποίο προέρχεται το κομμάτι σας. Αν υποθέσουμε ότι τρώτε 100 γραμμάρια κρέας, τότε: από το μπούτι θα πάρετε 306 θερμίδες, ένα παϊδάκι θα σας δώσει 99 θερμίδες, οι άπαχες πλευρές 260 θερμίδες, οι πλευρές με λίπος 400 θερμίδες, η άπαχη ωμοπλάτη 230 θερμίδες και, τέλος, η ωμοπλάτη με λίπος 305 θερμίδες.