Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κλασική γεύση που έχουν οι κεφτέδες με την νοστιμιά της μελιτζάνας, δημιουργώντας ένα απολαυστικό πιάτο. Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά τριμμένο καρότο ή πιπεριά για έξτρα γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Υλικά
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιου
1 μελιτζάνα, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ψωμί τριμμένο
1 αυγό
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
1. Σε ένα μπολ, βάλτε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα και αλατίστε ελαφρά. Αφήστε την για 30 λεπτά να στραγγίξει τα υγρά της.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τον κιμά, τη μελιτζάνα (αφού έχει στραγγίξει), το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί τριμμένο, το αυγό, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Φτιάξτε μπαλάκια από το μείγμα του κιμά, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού.
4. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τους κεφτέδες και τηγανίστε τους για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
5. Σερβίρετε τους κεφτέδες με μελιτζάνα ζεστούς, με σως γιαουρτιού ή ντομάτας.
Συμβουλές:
*Αντί για τηγάνισμα, μπορείτε να ψήσετε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
*Μπορείτε να σερβίρετε τους κεφτέδες με με ρύζι, πουρέ πατάτας ή σαλάτα κινόα.