ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euro 2024: Η Αυστρία υπέταξε την Πολωνία και… αγγίζει την πρόκριση

Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ παρουσίασε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πολύ καλή εικόνα και νίκησε το σύνολο του Μίχαλ Πρόμπιερζ με 3-1 στο “Olympiastadion” του Βερολίνου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι Αυστριακοί πατούσαν… καλύτερα στο χορτάρι στα πρώτα λεπτά. Το γεγονός αυτό κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν μόλις στο 9′, όταν μετά από μία σέντρα του Εμουένε από τα δεξιά, ο Τράουνερ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Σέζνι για το 1-0. Οι Πολωνοί επιχείρησαν να αντιδράσουν και είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ζαλέφσκι στο 18′, όμως το τελείωμά του από κοντά ήταν πολύ άστοχο. Όσο περνούσε η ώρα όμως έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Κάπως έτσι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 30′, όταν μετά από μία φάση διαρκείας ο Πιόντεκ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 39′ ο Ζάμπιτσερ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν βγήκε τετ α τετ, αλλά δεν νίκησε τον πορτιέρε της Γιουβέντους. Τρία λεπτά αργότερα απείλησε ξανά με ωραίο μακρινό σουτ που πέρασε οριακά άουτ.

Η Αυστρία υπέταξε την Πολωνία και… αγγίζει την πρόκριση
Οι παίκτες του Πρόμπιερζ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο να ανατρέψουν την κατάσταση. Λίγο πριν το 60′ μπήκε ως αλλαγή και ο αμφίβολος Λεβαντόφσκι. Ωστόσο, στο 67′ οι Αυστριακοί προηγήθηκαν εκ νέου, με τον Μπαουμγκάρτνερ να βγαίνει τετ α τετ με τον Σέζνι και να τον νικά για το 2-1. Ο Σφιντέρσκι είχε μία εξαιρετική στιγμή δύο λεπτά αργότερα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το 2-2. Ο εκνευρισμός της ομάδας του όμως ήταν εμφανής, με το σύνολο του Ράνγκνικ να το εκμεταλλεύεται. Στο 77′ ο Ζάμπιτσερ βγήκε απέναντι από τον Σέζνι και αφού τον πέρασε ανατράπηκε, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Αρναούτοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
ΓΚΟΛ: 30′ Πιόντεκ – 9′ Τράουνερ, 67′ Μπαουμγκάρτνερ, 78′ Αρναούτοβιτς (πεν.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 53′ Σλιζ, 62′ Μόντερ 64′ Λεβαντόφσκι, 77′ Σέζνι – 56′ Βίμερ, 70′ Αρναούτοβιτς
Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Νταβιντόβιτς, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Πιοτρόφσκι (46′ Μόντερ), Ζαλέφσκι, Σλιζ (75′ Γκροσίτσκι), Μπούκσα (60′ Σφιντέρσκι), Ζιελίνσκι (87′ Ουρμπάνσκι), Πιόντεκ (60′ Λεβαντόφσκι).
Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Εμουένε (63′ Πρας), Τράουνερ, Λίνχαρτ, Πος, Ζάιβαλντ, Γκρίλιτς (46′ Βίμερ), Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ (81′ Σμιντ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (81′ Γκρέγκοριτς).



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ