Το κριθαρότο με χταπόδι, είναι μία εκπληκτική μοναστηριακή συνταγή. Πρόκειται για έναν πολύ γευστικό συνδυασμό που μοσχομυρίζει θάλασσα.
Στα συν της μοναστηριακή συνταγής υπολογίστε ότι το χταπόδι, είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτική αξία, καθώς μια μερίδα μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνη B12, σελήνιο, σίδηρο, ενώ είναι και υψηλή πηγή χαλκού.
Υλικά: 1 κιλό χταπόδι, 1 πακέτο κριθαράκι, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 3 τομάτες τριμμένες, 200 γραμμάρια λάδι, 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί λευκό.
Εκτέλεση: Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι κρασί λευκό. Δεν προσθέτουμε νερό, γιατί θα βγάλει το χταπόδι. Όταν μαλακώσει το καθαρίζουμε από τις βεντούζες και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε την τομάτα και τα κομμάτια χταπόδι. Προσθέτουμε 1 κιλό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα πήλινο και ρίχνουμε το κριθαράκι και μια κουταλιά χταποδόζουμο. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις τραβήξει τα υγρά του είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία…