ΚΡΗΤΗ

Kρήτη: Παρουσίαση βιβλίου για τον Ιατρικό Τουρισμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου των κ.κ. Δημητρίου Μπατάκη, Γεωργίου Κριτσωτάκη και Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη με τίτλο «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η Δυναμική των Παρόχων Υγείας, των Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και των Τουριστών» των εκδόσεων Τζιόλα, το οποίο προλογίζεται από τον Κοσμήτορα και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κυριάκο Σουλιώτη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και τελέσθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και μεταξύ των παρευρισκομένων το παρόν έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο διοικητής του νοσοκομείου Χανιών, η διοικήτρια του νοσοκομείου Έλενα και πολλά άτομα της πολιτειακής ζωής του τόπου, καθώς και του ιατρικού και τουριστικού τομέα  Εκτός από τους συγγραφείς, για το βιβλίο μίλησαν ο Ομότιμος Καθηγητής Γενικής Ιατρικής κ. Χρήστος Λιονής, ο Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του London School of Econimics and Political Science κ. Ηλίας Κυριόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ELITOUR και Παγκοσμίου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών κ. Γεώργιος Πατούλης, ο ιδρυτής της ΓΕΝΕΣΙΣ, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος της ELITOUR & Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών κ. Κωνσταντίνος Πάντος, ο Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Βουλευτής Ηρακλείου και πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογίαννης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης και Εποπτεύων των Τομέων Υγείας και Κινητών Μονάδων κ. Γεώργιος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κυριάκος Κώτσογλου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Ξανθός, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Συλιγάρδος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το βιβλίο που ήταν το αντικείμενο συζήτησης της εκδήλωσης, θα αποτελεί ακαδημαϊκό σύγγραμμα, το οποίο θα διδάσκεται στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του ΕΛΜΕΠΑ.

Πέραν των σχολίων και των παρατηρήσεων που έγιναν σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου, στην εκδήλωση ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη. Σκοπός των συντελεστών ήταν να γνωστοποιηθούν πρακτικές λύσεις που θα είναι άμεσα εφαρμόσιμες για να εισχωρήσει δυνατά η χώρα μας στην μεγάλη παγκόσμια αγορά του Ιατρικού Τουρισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πολύ σημαντική πρόταση για τα clusters Ιατρικού Τουρισμού, δηλαδή της σύμπραξης διαφόρων τομέων, με σκοπό την σύσταση οργανωμένων δομών και υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ