Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Opera Posters»: Έκθεση για τη Λυρική Σκηνή στο Παλαιό λιμάνι Χανίων

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παρουσιάζει, για μια ακόμη χρονιά, τις καλοκαιρινές του εκθέσεις, στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών και παράλληλων δράσεών του.

«Opera Posters» των Γιάννη και Μενέλαου Κουρούδη…Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) φιλοξενεί 30 αφίσες από τις παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής που δημιούργησαν οι κορυφαίοι Έλληνες Δημιουργοί, Γιάννης και Μενέλαος Κουρούδης. Ένας κύκλος αφισών που στηρίχτηκε στην ανάδειξη του πορτρέτου του κεντρικού προσώπου κάθε έργου.

Στον φιλόξενο χώρο του ΚΑΜ, για μια ακόμη χρονιά, παρουσιάζονται – επίσης – κινηματογραφικές αφίσες από το Αρχείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, δωρεά του Κώστα Ευγενικού.

Ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, διευθυντής φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για την έκθεση. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να είναι έντονη η καλοκαιρινή παρουσία του φεστιβάλ Χανίων. Με πολλή χαρά έχουμε αυτή την έκθεση με δυνατές και πρωτότυπες εικόνες, τις εικόνες από τις αφίσες για τις όπερες της λυρικής σκηνής. Είναι μια κατάσταση που συνομιλεί με τον κινηματογράφο. Συνομιλεί με μία από τις κεντρικές θεματικές του φεστιβάλ κινηματογράφου, τον Οκτώβριο που θα είναι η μουσική», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Γιαννακάκης, αντιδήμαρχος πολιτισμού δήμου Χανίων ανέφερε: «Εδώ οι επισκέπτες είναι 1.000 την ημέρα, πολλές φορές και περισσότεροι. Ο χώρος είναι δελεαστικός και ως κτίριο, αλλά και η αύρα αυτής της έκθεσης είναι ένας ακόμη πόλος έλξης», όπως τόνισε μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ