ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Απογειώνεται η τουριστική κίνηση στα Χανιά – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Κυριολεκτικά απογειώνεται η τουριστική κίνηση στα Χανιά, όπως επιβεβαιώνεται και από τα τελευταία στοιχεία που δίνει ο αερολιμένας της πόλης, για τους επισκέπτες του 2024.

Οι  πίνακες με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων για το Α΄ επτάμηνο του 2024, καταγράφουν 2.116.506, εκ των οποίων οι 500.000 αφορούν πτήσεις από το εσωτερικό της χώρας.

Την ώρα που σε άλλα αεροδρόμια, διεθνείς προορισμούς, όπως της Μυκόνου σημειώνονται μειώσεις στις αφήξεις τα Χανιά παρουσιάζουν εκπληκτική αύξηση.

Μόνο τον Ιούλιο κατεγράφησαν  4.463 πτήσεις και 715.000 επιβάτες. Πέρυσι η χρονιά έκλεισε με 3.648.000 επιβάτες και φέτος εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Δεκάδες πτήσεις τσάρτερ και σύνδεση με απομακρυσμένους περιορισμούς, κατέστησαν το νησί παγκόσμιο προορισμό. Αγαπημένος τόπος διακοπών για χρόνια για Γερμανούς, Βρετανούς, Γάλλους, Πολωνούς, Ολλανδούς, Αυστριακούς, Ελβετούς, Ισραηλίτες και Κυπρίους. Εν αναμονή της ολοκλήρωσης κατασκευής και λειτουργίας του νέου αερολιμένα στο Καστέλι, η Κρήτη θα εξελιχθεί σε τουριστικό κόμβο της Μεσογείου.

Ακόμη και οι κρουαζιέρες αυξήθηκαν κατά 50%  σε σχέση με πέρυσι, με 142 αφίξεις στην Σούδα και στα Χανιά το 2024. Για την επομένη χρονιά, έχουν ήδη εγγραφεί αφίξεις 181 κρουαζιερόπλοιων, προδιαγράφοντας μια έκρηξη του τουριστικού προϊόντος στην Κρήτη και ειδικά για τα Χανιά.

Μια πόλη γραφική, μοναδική, την οποία μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες κυρίως τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο, αφού βρίσκεται προστατευμένο από τον αέρα μέσα σε κόλπους, που διαθέτουν ίσως τις ωραιότερες παραλίες στον κόσμο.

 



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ