ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: “Μπέρδεμα” στο αεροδρόμιο για δύο άνδρες με το ίδιο ονοματεπώνυμο

Το κενό που υπάρχει και το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια των πτήσεων, καταδεικνύει η περιπέτεια που έζησε ένας Ηρακλειώτης στην προσπάθειά του να ταξιδέψει από την Αθήνα στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για τον Νίκο Μακράκη πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αερολέσχης ο όποιος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη.

Όπως περίγραψε, από την Αθήνα προς το Ηράκλειο ταξίδευε στο ίδιο αεροπλάνο και ένας άλλος πολίτης με το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο. Όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αερολέσχης κάθισε στην θέση που είχε κλείσει στο εισιτήριο του, τον πλησίασε ο άλλος Νίκος Μακράκης ο οποίος είχε φτάσει στην Αθήνα από το Χιούστον και τον ενημέρωσε ότι η θέση αυτή είναι δική του, με τον Ηρακλειώτη να του απαντά ότι την θέση αυτή την έχει κλείσει με το εισιτήριο του.

Η συνέχεια δόθηκε στο γκισέ που πήγε ο Νίκος Μακράκης από το Χιούστον προκειμένου να παραδώσει τη βαλίτσα του. Εκεί τον ενημέρωσαν ότι το εισιτήριο που έχει κλείσει δεν έχει βαλίτσα κάτι που ίσχυε όχι για τον ίδιο αλλά για τον Ηρακλειώτη συνεπώνυμό του.

Όταν λοιπόν τους έδειξε το εισιτήριο ότι βάσει αυτού έχει κλειστεί  και βαλίτσα, τότε αναγκάστηκαν να την παραλάβουν όμως στον έλεγχο για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να περάσει τον έλεγχο διότι το έχει κάνει ήδη.

Φυσικά δεν επρόκειτο για τον ίδιο αλλά για τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αερολέσχης ο οποίος είχε είδη επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον κ. Μακράκη το σύστημα θεώρησε ότι δύο διαφορετικά άτομα με το ίδιο όνομα και επώνυμο, είναι το ίδιο πρόσωπο. Αυτό, όπως είπε, προκαλεί κενά στην ασφάλεια των πτήσεων, την ώρα που δεν επιτρέπεται στους επιβάτες να ταξιδέψουν με ένα μπουκαλάκι νερό…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ