Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χανιά: Όταν η παράδοση συνάντησε τον εθελοντισμό

Μια μεγάλη γιορτή πραγματοποιήθηκε στα Χανιά όταν και η παράδοση συνάντησε τον εθελοντισμό.

Η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων φιλοξένησε τους εθελοντές αιμοδότες της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών και το δρώμενο πλαισίωσαν μουσικά και χορευτικά ο Παραδοσιακός Σύλλογος Χανίων «Βιγλάτορες», ο Σύλλογος Κρητικής Μουσικής Ν. Χανίων «Ο Χάρχαλης».

Εκεί και ο ασημένιος Παραολυμπιονίκης των Χανίων, Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος μαζί με τη Νατάσα Σκαραντωνάκη από το ΚΗΦ.ΑΜΕΑ Χανίων, μετέφεραν τη φλόγα της αγάπης για την 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα Χανιά, η Κρήτη, η Ελλάδα είναι υπερήφανοι για τον Αντώνη, όχι μόνο για αυτά που καταφέρνει να πετύχει ως αθλητής αλλά και για τα μηνύματα που καταφέρνει να στέλνει σε όλον το κόσμο». Εξήρε τις προσπάθειες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων ”Άγιος Ιωάννης” για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την ανάδειξη της σημασίας του εθελοντισμού, αναφέροντας: «Οι εθελοντές αιμοδότες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγ. Ιωάννη τόσα χρόνια καταφέρνουν και μπορούν να κινητοποιούν τον κόσμο να δίνει το πιο πολύτιμο, το πιο ακριβό δώρο, που δεν είναι άλλο από το αίμα και πραγματικά η κινητοποίηση και η συνείδηση του εθελοντισμού, που έχετε δώσει στην πόλη μας είναι άξια συγχαρητηρίων».

Image
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

Όσοι βρέθηκαν στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, πλήθος κόσμου, Έλληνες και τουρίστες, έγιναν κοινωνοί της μεγάλης γιορτής του εθελοντισμού.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ