Νομός Χανίων

Χανιά: Δήλωσε συμμετοχή και στήριξε με τη δωρεά σου το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου

Δήλωσε συμμετοχή στον Αγώνα “Ανοιχτοί Ορίζοντες” και στήριξε με την δωρεά σου το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η Προστασία των Ζώων”
Ο Σύλλογός ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2007. Ο λόγος που ιδρύθηκε ένας ακόμη Σύλλογος στους ήδη υπάρχοντες και στα Χανιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα ήταν η διαφορετική οπτική για τον ρόλο ενός φιλοζωικού σωματείου και του φιλόζωου εν γένει. Με την αντίληψη ότι η περίθαλψη αδέσποτων ζώων από μόνη της –πρακτική της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλοζωικών σωματείων– όχι μόνο δεν είχε λύσει κανένα πρόβλημα χρόνια τώρα, αλλά συντελούσε, αθέλητα, πάρα πολύ στην διαιώνιση του προβλήματος και αποτελούσε τροχοπέδη στην αλλαγή της ελλειμματικής φιλοζωικής κουλτούρας στην χώρα μας,αφού οι εθελοντές δε μπορούν σε καμία περίπτωση να υποκαθιστούν το ρόλο τη Πολιτείας. Zώα δεν είναι μόνο οι σκύλοι και οι γάτες, αλλά κάθε είδους έμβιο δίπλα μας, αντίληψη που στην πράξη διακατέχει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αλλά και την πλειοψηφία τω φιλοζωικών σωματείων.
Oι θεματικές μας προτεραιότητες κυρίως είναι :
Α. Η ανάδειξη του σοβαρότατου θέματος της κακοποίησης των ζώων, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και η αντιμετώπισή τους ως συναισθανόμενα όντα,όπως προτάσσει πάνω από όλα η ηθική.
Β. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η παιδεία και η ενημέρωση παίζουν τον πρώτο και καθοριστικό ρόλο στηνδιαμόρφωση συνειδήσεων επί τα βελτίω, συνεχίζουμε τις συστηματικές εκπαιδευτικές επισκέψεις στα σχολεία με εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ομοσπονδίας μας (ΠΦΠΟ).
Γ. Η συνεχής πίεση των τοπικών –αρμόδιων εκ του νόμου-αρχών για την εφαρμογή της νομοθεσίας.
Σχετικά με τα άστεγα ζώα συντροφιάς,ο υπερπληθυσμός τους,οι συνεχείς εγκαταλείψεις τους και η έλλειψη ευζωίας τους,είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά όλους.
Δ. Η συνειδητοποίηση της καθοριστικής σημασίας της ενημέρωσης των διαφόρων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων και του απλού συμπολίτη μας .
Τα παραπάνω αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της δράσης του συλλόγου μας και βέβαια το υπόλοιπο
αναλίσκεται στην ανακούφιση των ζώων, μέσα από την περίθαλψή τους, την σίτισή τους, την στείρωση τους και την απόλυτα υπεύθυνη υιοθεσία τους.
Γι αυτό γίνε κι εσύ εθελοντής και βοήθησέ μας με όποιον τρόπο μπορείς…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ