Δήμος Κισάμου Εκδρομές - Ταξίδια

Kίσαμος: Διήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών της ενορίας Αγ. Γεωργίου Πύργου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών της ενορίας Αγ. Γεωργίου Πύργου «Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», σε συνεργασία με το ΙΟ ΤΟURS, διοργανώνει Διήμερη Εκδρομή, ΜΑΤΑΛΑ – ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – ΖΑΡΟ,   12 και 13 Οκτωβρίου 2024.

Αναχώρηση Σάββατο 12/10/2024 και ώρα 8:00π.μ από τη Γέφυρα Πύργου.

1η Μέρα: ΚΙΣΑΜΟΣ-ΣΠΗΛΙ-ΦΑΙΣΤΟ-ΜΑΤΑΛΑ-ΣΙΒΑΣ-ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ. Πρώτη μας στάση στο Σπήλι. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας θα συνεχίσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού. Το δεύτερο μεγαλύτερο μινωικό παλάτι της Φαιστού. Γεύμα και κολύμπι μας περιμένουν στα Μάταλα, μια πανέμορφη παραλία στο Λιβυκό πέλαγος, όπου οι Χίπις, από όλο τον κόσμο, συνήθιζαν να κατοικούν στις σπηλιές που σήμερα είναι αρχαιολογικός χώρος. θα απολαύσουμε και θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα της περιοχής (ελεύθερη επιλογή), προαιρετικά επίσκεψη στις σπηλιές των Χίπις. Εδώ μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε μέσα στο χωριό τον λαξευτό σπηλαιώδη ναό της Παναγίας (που ανήκει στη Μονή Οδηγήτριας). Στην διαδρομή μας για την Ιεράπετρα θα σταματήσουμε στο χωριό Σίβας , που είναι η γενέτειρα του Αγίου Ιωάννη του Ξένου , για καφέ. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην Ιεράπετρα οπού θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια. Το βραδύ θα διασκεδάσουμε σε ταβέρνα.

2η Μέρα 13/10/2024: ΜΥΡΤΟ – ΛΙΜΝΗ ΖΑΡΟΥ –ΡΕΘΥΜΝΟ- ΚΙΣΑΜΟΣ.  Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Μύρτο ένα πανέμορφο χωριό με θεά το λιβυκό πέλαγος. Μετά τον ελεύθερο χρόνο μας θα επισκεφτούμε την λίμνη του Ζαρού. Η λίμνη Ζαρού, λίγο έξω από τον ομώνυμο οικισμό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί την πρωταγωνίστρια της περιοχής, τραβώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι απολαμβάνουν μια βόλτα στις όχθες της και στους διαμορφωμένους χώρους αναψυχής, μια μικρή βόλτα, σχεδόν 30 λεπτών, μέχρι τη Μονή Αγίου Νικολάου είναι κάτι που εύκολα μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση στο Ρέθυμνο, επιστροφή στη Κίσαμο περίπου ώρα  9:00μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου:

85 ευρώ σε δίκλινο και

105 ευρώ σε μονόκλινο δωμάτιο.

*Τα παιδιά μέχρι 12 ετών είναι μισή τιμή.

*Διαμονή 1 βράδια σε ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα με πρωινό( GALAXY HOTEL και ASTRON HOTEL)

*Μεταφορές και περιηγήσεις, με πολυτελή κλιματιζόμενο Πούλμαν

*Στην τιμή δεν περιλαμβάνετε: Είσοδοι σε Αρχαιολογικούς χώρους και ξεναγήσεις

*Είσοδος στο Παλάτι της Φαιστού 8€, πολύτεκνοι 4€, παιδιά έως 24 ετών και άνω των 65 δωρεάν).

*Φόρος διαμονής 3€ ανά διανυκτέρευση/ανά δωμάτιο

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Σάββατο 5/10/2024.

Πληροφορίες : 6942671053 κ. Γεωργία

 

 

Εκ  του Συλλόγου.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ