Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Άγρια χόρτα με χοχλιούς

Υλικά: 500 γραμμάρια χοχλιούς, 1 κιλό άγρια χόρτα τσιγαριαστά, 4 πατάτες, 1 μάτσο μάραθο, 2 κρεμμύδια, 3 ντομάτες, 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Βράζουμε τους χοχλιούς σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τους ξεπλένουμε καλά με αρκετό νερό τους καθαρίζουμε και στο τελευταίο ξέπλυμα βάζουμε ½ ποτήρι ξίδι. Πρέπει να  βγάλουμε τις μεμβράνες και να είναι απόλυτα καθαροί. Βάζουμε το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και όταν τσιγαριστεί λίγο το κρεμμύδι ρίχνουμε τους χοχλιούς  και τους τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα τριμμένη, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καθαρισμένα χόρτα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα, αναλόγως πόσο τρυφερά είναι τα χόρτα. Δοκιμάζουμε και ψήνουμε ανάλογα τα γούστα! Τα άγρια χόρτα θέλουν περισσότερο χρόνο από τα ήμερα (βλίτα κλπ).

Καλή επιτυχία…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ