Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πως βρήκε τα Κισαμίτικα σχολεία η έναρξη της σχολικής περιόδου

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο και φέτος δεν λείπουν τα προβλήματα από τα Σχολεία της Κισάμου.
Τα προβλήματα εστιάζονται, όπως είναι φυσικό, στα δύο Λύκεια του Δήμου, καθώς εκπαιδευτικοί και μαθητές καλούνται και φέτος να βγάλον τη χρονιά στις προκατασκευασμένες αίθουσες που ήρθαν το 2020 για να μείνουν. Ουδείς πλέον γνωρίζει πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αφού η κατασκευή του νέου κτηριακού συγκροτήματος βρίσκεται στο «ψυγείο» παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Κισάμου.
Φέτος μπήκαμε στην έκτη σχολική χρονιά των… προκάτ που –θυμίζουμε- ήρθαν για να καλύψουν προσωρινά προβλήματα, όμως η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην κατασκευή του νέου κτηριακού συγκροτήματος στον Άγιο Αντώνιο αποδεικνύει και εδώ ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Τα υπόλοιπα σχολεία
Οι Ν.Ο. επικοινώνησαν με όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια του Δήμου Κισάμου και σας παρουσιάζουν παρακάτω τις ελλείψεις και τα προβλήματα που κατέγραψαν:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ
1ο Γυμνάσιο Κισάμου: Υπάρχουν πολλά κενά εκπαιδευτικών, ενώ απαιτούνται παρεμβάσεις – επισκευές στις τουαλέτες, στο προαύλιο και στα κεραμίδια του κτηρίου.
2ο Γυμνάσιο Κισάμου: Υπάρχουν αρκετά κενά αναπληρωτών εκπαιδευτικών (Αγγλική και Γερμανική γλώσσα, Καλλιτεχνικά, Οικιακή Οικονομία, Κοινωνική Πολιτική Αγωγή).

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Δημοτικό Σχολείο Γραμπούσας: Υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών για την Αγγλική γλώσσα και την δεύτερη ξένη γλώσσα, αλλά και το Ολοήμερο για να μπορέσει να λειτουργήσει.
Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου: Το διδακτικό προσωπικό είναι σχεδόν καλυμμένο, ενώ έχουν γίνει επισκευές – προσθήκες στο κτήριο και το προαύλιο με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων.
Δημοτικό Σχολείο Δραπανιά: Υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών αλλά υπάρχει συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για την κάλυψη τους. Δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο κτηριακό πρόβλημα.
Δημοτικό Σχολείο Έλους: Έχουν καταγραφεί κάποια κτηριακά προβλήματα, για τα οποία έχει ενημερωθεί ο Δήμος Κισάμου. Υπάρχουν κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Ολοήμερο.
1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου: Δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
2ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου: Πάρα κενά εκπαιδευτικών, όπως Γαλλικής γλώσσας και το πιο βασικό αυτό της παράλληλης στήριξης και το ΖΕΠ που υποστηρίζει παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
3ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου: Έλλειψη εκπαιδευτικού Γαλλικής γλώσσας, ενώ θα μπορούσε η Γ’ Τάξη να έχει δύο τμήματα λόγω αριθμού μαθητών. Ιδιαίτερα κτηριακά προβλήματα δεν υπάρχουν.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ