Νομός Χανίων

Τηλεφωνική απάτη στα Χανιά: Πώς έκαναν «τσακωτή» την 45χρονη που κρύβεται πίσω από την απάτη με θύμα την 77χρονη

Σε ένα υπεραστικό λεωφορείο στο Ηράκλειο με προορισμό το Ρέθυμνο, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι η δράστιδα τεσσάρων υποθέσεων τηλεφωνικής απάτης που διαπράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη. Πρόκειται για μια 45χρονη ημεδαπή την οποία συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Ρέθυμνο.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, η 45χρονη βρίσκεται πίσω από την τηλεφωνική απάτη με θύμα μια 77χρονη στα Χανιά και πίσω από τρεις ακόμη περιπτώσεις σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο, με την ίδια να παραδέχεται τις πράξεις της. Πέντε ακόμη απόπειρες τηλεφωνικής απάτης αποδίδονται στην δράστιδα και σε έναν συνεργό της ο οποίος έπαιζε το ρόλο του γιατρού που ζητούσε χρήματα, δήθεν για να εγχειρίσει συγγενικά πρόσωπα των παθόντων.

Η 45χρονη μαζί με τον συνεργό της ακολουθούσαν συγκεκριμένα βήματα για να πείσουν τα θύματα τους. Ο άγνωστος προς το παρόν δράστης φέρεται να είχε αναλάβει το κομμάτι της τηλεφωνικής επικοινωνίας και η συλληφθείσα μετακινούνταν με υπεραστικό λεωφορείο από νομό σε νομό, παραλαμβάνοντας τα χρήματα. Σε έρευνα των αστυνομικών στην 45χρονη και στο σπίτι που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 3.960 ευρώ, κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα κατασχεθέντα αποδόθηκαν στις παθούσες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου για την ταυτοποίηση και σύλληψη των συνεργών της.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ