Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κίσαμος: Υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του έργου για τη θωράκιση του Ψαρολίμανου

Υπεγράφη μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και του αναδόχου εργολάβου η σύμβαση εκτέλεσης του έργου: “Συντήρηση χερσαίων χώρων – Ενίσχυση θωράκισης μόλου λιμενίσκου Λίμνης Κισάμου», προϋπολογισμού 115.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με προθεσμία εκτέλεσης 12 μήνες.
Το έργο προέκυψε, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Χανίων που ενέκρινε την εκτέλεση του έργου, από την ανάγκη να προστατευθούν τα σκάφη των χρηστών του λιμενίσκου από την υπερπήδηση των κυμματισμών κατά μήκους του μόλου, οι οποίοι δημιουργούνται από τους βόρειους, βορειοδυτικούς αλλά και βορειανατολικούς (με μικρότερη συχνότητα αλλά ιδιαίτερα δυσχερείς για την λειτουργία του λιμενίσκου) ανέμους που πνέουν στη περιοχή. Παράλληλα, θα πρέπει να ανακατασκευαστεί η επίστρωση του προσήνεμου μώλου η οποία έχει φθαρεί ή και καταστραφεί σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσβατη και να δυσχεραίνεται η προσπέλαση του μώλου από τους πεζούς και τα οχήματα σε όλο το μήκος του. Το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στη ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του λιμενίσκου και σε σχέση με τα προηγούμενα έργα αναβαθμίζεται ποιοτικά όλη η γύρω στο λιμενίσκο περιοχή».


Οι εργασίες που προβλέπονται σύμφωνα με την σχετική απόφαση είναι:
α) Ενίσχυση της θωράκισης του προσήνεμου μώλου, με φυσικούς ογκολίθους προέλευσης λατομείου κατηγορίας 2.500 – 4.000 kgr και 4.000 – 6.000 kgr, για την προστασία των σκαφών από την υπερπήδηση των κυματισμών κατά μήκος του μώλου.
β) Επιστρώσεις με ορθογωνισμένες χονδρόπλακες μέσου πάχους 5 cm κατά μήκος του προσήνεμου μώλου στη βόρεια πλευρά του λιμενίσκου, σε επιφάνεια περίπου 400,00 m2 που θα συμβάλει σημαντικά στον εξωραϊσμό και την λειτουργικότητα του λιμενίσκου καθώς επίσης θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των αλιέων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Δημήτρης Βιριράκης, «με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, το ψαρολίμανο Καστελλίου γίνεται απόλυτα λειτουργικό και πανέμορφο. Αρκεί να γνωρίζει κάποιος πως ήταν το ψαρολίμανο αυτό πριν από 5 χρόνια. Απο την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο και όλη την ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στα αιτήματα μας».



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ