ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Έρχεται φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο με κρύο και βροχές

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα, με τον «Ωμέγα Εμποδιστή» που έρχεται να μας υπενθυμίζει πως βαδίζουμε προς το φθινόπωρο.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, οι αέριες μάζες που θα εγκατασταθούν πάνω από τη χώρα μας από την Παρασκευή 18/10 θα είναι γενικά κατά 4 έως 6 °C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές και τοπικά στη Βόρεια Ελλάδα 7 έως 8 °C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Στα παρακάτω διαγράμματα του Meteo.gr που ακολουθούν παρουσιάζεται, ενδεικτικά, το εύρος διακύμανσης της θερμοκρασίας έως τις 23/10 σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων επάνω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Με την κόκκινη γραμμή παρουσιάζεται το «θερμότερο» σενάριο, ενώ με την μπλε γραμμή το «ψυχρότερο» σενάριο. Με πράσινη γραμμή παρουσιάζεται η διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας με βάση όλα τα διαθέσιμα σενάρια του μοντέλου. Τέλος, με τη μαύρη οριζόντια γραμμή σημειώνεται η προσεγγιστική μέση τιμή της εποχής σύμφωνα με δεδομένα της περιόδου 1991-2020.

Όπως γίνεται εμφανές, όλα σχεδόν τα σενάρια δίνουν θερμοκρασίες χαμηλότερες συγκριτικά με τις κανονικές για την εποχή.

Δείτε τον πίνακα:

ΣΧΕΔΙΆΓΡΑΜΜΑ
ΣΧΕΔΙΆΓΡΑΜΜΑ

 



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ