Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Ψαρόσουπα με λαχανικά

Υλικά: 1-2 μεγάλα ψάρια (συναγρίδα, σφυρίδα, φαγκρί, σκορπίδι κ.α.), 2-3 κρεμμύδια, 2 ντομάτες, 1 μάτσο σέλινο, 5-6 καρότα, 4-5 κολοκυθάκια, μισό κιλό πατάτες, μισό φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι.

Για τη σούπα: 1 φλιτζάνι ρύζι, 2 αυγά και από δύο λεμόνια (το χυμό).

Εκτέλεση: Σ’ ένα τσικάλι με νερό που βράζει βάζομε τις πατάτες και τα καρότα σε μεγάλες φέτες, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια (χαραγμένα) και το σέλινο ολόκληρο. Αφού βράσουν ρίχνομε το λάδι και λίγο αλάτι. Όταν ψηθούν τα ανασύρομε και ρίχνομε τα ψάρια καθαρισμένα να βράσουν κι αυτά. Όταν ψηθούν και τα ψάρια τα ανασύρομε και σερβίρομε σε πιατέλα με το ψάρι στη μέση και τα μισά λαχανικά γύρω γύρω. Φτιάχνομε λαδολέμονο και περιχύνομε. Τα υπόλοιπα λαχανικά τα πολτοποιούμε και ρίχνομε τον πολτό στο ζουμί, το οποίο έχουμε σουρώσει πρώτα.

Βάζομε ξανά το τσικάλι με το ζουμί στη φωτιά να πάρει δύο- τρεις βράσεις, ρίχνομε μέσα το ρύζι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνομε να βράσει περίπου 10 λεπτά και το κατεβάζομε από τη φωτιά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με 2 αυγά και το χυμό 2 λεμονιών: Χτυπάμε τα αυγά χωριστά, ρίχνομε το λεμόνι και στο τέλος προσθέτομε από σιγά – σιγά ζουμί από το τσικάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος ρίχνομε όλο το διάλυμα στο τσικάλι και η σούπα είναι έτοιμη.

Καλή Επιτυχία!!!



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ