Νομός Χανίων

Χανιά: Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το 1992 ως «Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας» από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ψυχικές ασθένειες και την κινητοποίηση της κοινωνίας για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας που αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Οι ψυχικά ασθενείς δεν πρέπει να είναι «αόρατοι», αλλά συνυπάρχουν ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας, πολύ συχνά εμφανίζονται προβλήματα ψυχικής υγείας στην εργασία, όπως κατάθλιψη και άγχος που εμποδίζουν την παραγωγικότητα και την συνολική απόδοση των εργαζομένων.

Για το έτος 2024 το μήνυμα για την προάσπιση της ψυχικής υγείας είναι «Προτεραιότητα η ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας».

Με αφορμή την ημέρα αυτή συνδιοργανώθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού από την μονάδα παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών νοσηλείας και ειδικής φροντίδας ψυχικής υγείας του κέντρου ψυχικής υγείας Χανίων και η 1η και 2η ΤΟΜΥ Χανίων.

Η δράση υλοποιήθηκε στο χώρο της 1ης και 2ης ΤΟΜΥ Χανίων και συμμετείχαν:

Γεωργία Σκανδαλάκη: Επισκέπτρια Υγείας και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Μονάδας Παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών νοσηλείας και ειδικής φροντίδας ψυχικής υγείας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων.

Δημήτρης Γκόλφης: Επισκέπτης Υγείας της Μονάδας Παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών νοσηλείας και ειδικής φροντίδας ψυχικής υγείας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων.

Κατερίνα Κατσικανδαράκη: Επισκέπτρια Υγείας 1ης ΤΟΜΥ Χανίων.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ