ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη – τουρισμός: “Ο καλύτερος Οκτώβριος μέχρι τώρα ο φετινός”

Ο καλύτερος των τελευταίων ετών θεωρείται ο φετινός Οκτώβριος για την τουριστική κίνηση στην Κρήτη, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου.

Αυτήν την περίοδο όπως σημειώνουν παράγοντες του τουρισμού στο νησί, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία παραμένουν μεγάλες ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια από αυτά έχουν και πληρότητα ακόμα 90 έως 95%.

Είναι πολλοί εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν διακοπές τον Οκτώβριο στην Κρήτη καθώς οι τιμές σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες είναι σαφώς χαμηλότερες, ωστόσο ένα πρόβλημα για τους ξένους επισκέπτες αποτελεί το περιβαλλοντικό τέλος το οποίο είναι 10€ για κάθε μία διαμονή στα ξενοδοχεία.

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κρήτη για τις διακοπές τους είναι μεγάλος ωστόσο πολύ από εκείνους εξακολουθούν να μην αφήνουν πολλά χρήματα στην τοπική αγορά καθώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τους ίδιους με συνέπεια στους επιχειρηματίες του νησιού να επικρατεί μία δυσαρέσκεια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 90% των ξενοδοχείων θα κλείσουν στα τέλη του μήνα ενώ μέχρι τις 17 Νοεμβρίου θα έχουν κλείσει όλα τα ξενοδοχεία σε όλες τις τουριστικές περιοχές.

Αναφορικά με τις προκρατήσεις για το 2025 οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τα μηνύματα είναι αισιόδοξα ωστόσο αυτό μένει να φανεί από τα αποτελέσματα που θα έχει η τουριστική έκθεση του Λονδίνου στις αρχές του επόμενου μήνα.

Πρώτοι στην κατηγορία των τουριστών που επιλέγουν την Κρήτη είναι και φέτος οι Γερμανοί ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί και στην τρίτη θέση οι Γάλλοι.

Τουρίστες υπάρχουν βεβαίως και από άλλες χώρες όπως της Σκανδιναβίας αλλά και την Ολλανδία.

(Φωτογραφία από create.vista.com)



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ