Νομός Χανίων

Σαμαριά: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης από τις συνεχείς απαγορεύσεις διέλευσης στο φαράγγι – Άνοιξαν τη νότια είσοδο

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης στα Χανιά με τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΟΦΥΠΕΚΑ να κλείνει ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, χωρίς, όπως υποστηρίζουν, ουσιαστικό λόγο.

Έτσι σήμερα, άνοιξαν την είσοδο του φαραγγιού από την Αγία Ρουμέλη, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση επισκεπτών στον πανέμορφο Δρυμό.

Να σημειωθεί ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι δύο όχι μόνο εξαιρετικά προσοδοφόροι μήνες για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, αλλά και για τα πλοία που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια στα νότια παράλια των Χανίων.

Το επίμαχο δίμηνο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Χανίων, την ευρύτερη περιοχή επισκέπτονται επισκέπτες εξαιρετικού επιπέδου, που αποζητούν ήρεμες διακοπές που να συνδέονται με φυσιολατρικές δραστηριότητες.

Μετά το τραγικό τέλος που βρήκε μια Γερμανίδα τουρίστρια ενώ διέσχιζε το φαράγγι και μετά από κατολίσθηση, είναι ελάχιστες οι ημέρες που παρέμεινε ανοικτό για το κοινό, καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Μάλιστα, στη σελίδα στο Facebook “Αγία Ρουμέλη Σφακιά” ανάρτησαν βίντεο, σχόλια και φωτογραφίες:



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ