Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κισαμίτης καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης ανάμεσα στους κορυφαίους 2% επιστήμονες παγκοσμίως

Επιβεβαιώθηκε και φέτος το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει, καθώς και η διεθνής φήμη που έχει αποκτήσει, το Πολυτεχνείο Κρήτης, σύμφωνα με την ενημερωμένη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του John P.A. Ioannidis (2024) του Πανεπιστημίου Stanford που δημοσιεύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2024. Η κατάταξη αυτή, με τίτλο “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators“, ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως.

Η ανανεωμένη, για το 2024, ταξινόμηση των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2023 και του συνολικού τους έργου και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως. Η ευρύτερη ετήσια αξιολόγηση της ομάδας του Πανεπιστημίου Stanford βασίζεται στον αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει κάθε επιστήμονας με τουλάχιστον 5 δημοσιεύσεις σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus.

28 μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκονται για το έτος 2023 στη λίστα με τους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως, καθώς και σ’ αυτούς που ανήκουν στο κορυφαίο 2% παγκοσμίως στην επιστημονική περιοχή τους (μεταξύ 22 επιστημονικών πεδίων και 174 υποκατηγοριών τους που αναλύθηκαν).

Στη λίστα περιλαμβάνεται και ο Κισαμίτης Εμμανουήλ Βαρουχάκης του Ανδρέα (Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων).

Ο Δρ. Εμμανουήλ Βαρουχάκης γεννήθηκε στη Κίσαμο, είναι απόφοιτος του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Newcastle της Μεγάλης Βρετανίας και κάτοχος ΜΔΕ και Διδακτορικού Διπλώματος από το Πολυτεχνείο Κρήτης στον τομέα της γεωστατιστικής ανάλυσης υδατικών πόρων. Είναι μέλος ΕΔΙΠ της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος-Εργαστήριο Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής και επιτελεί εργαστηριακό και διδακτικό έργο στους τομείς της Υδραυλικής, Ανάλυσης Επικινδυνότητας και Γεωστατιστικής. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, έχει συμμετάσχει σε διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα, ενώ πρόσφατα βραβεύθηκε από τη Διεθνή Ένωση Μαθηματικών Γεωεπιστημών (International Association of Mathematical Geosciences) για την έρευνα του στην κατηγορία «Έρευνα Φυσικών Πόρων». Είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Γεωστατιστικής για Περιβαλλοντικές Εφαρμογές geoENVia, ενώ έχει καταγράψει πολλές ακόμη διακρίσεις.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ