Νομός Χανίων

Βούλτεψη από τα Χανιά: Θέλουμε κέντρα υποδοχής μεταναστών για 48 ώρες

Διήμερο συνέδριο με θέμα την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και τα ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου διεξάγεται από την Παρασκευή στα Χανιά.

Στο ίδρυμα Βενιζέλου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, διοργανώνουν συζήτηση σε υψηλό επίπεδο, παρουσία και της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη, όπως αναφέρει το zarpanews.

Η υφυπουργός ρωτήθηκε, όπως ήταν φυσικό, για το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρων υποδοχής μεταναστών στην Κρήτη και απάντησε ότι το υπουργείο θέλει χώρους υποδοχής όπου θα διαμένουν για δύο-τρεις μέρες μέχρι να προωθηθούν:

«Έχουμε ήδη αρκετά κέντρα υποδοχής. Δεν τίθεται ζήτημα δημιουργίας δομής στην Κρήτη. Αυτό που έχουμε ζητήσει είναι, επειδή έχει δημιουργηθεί μια κουλτούρα διακίνησης και οι διακινητές χρησιμοποιούν την ανοικτή θάλασσα της Μεσογείου. Έχουν αποκτήσει ταχύπλοα, γιοτ, μεταφέρουν κόσμο στην Κρήτη και τη Ρόδο.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένας ασφαλής περιφραγμένος χώρος όπου οι άνθρωποι αυτοί θα παραμένουν για ένα 48ωρο περίπου, όσο χρειάζεται για να κάνει το λιμενικό τις ανακρίσεις και τους ελέγχους. Πρέπει να παταχθούν τα εγκληματικά δίκτυα που ουσιαστικά κάνουν εμπόριο ανθρώπων.»



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ