Νομός Χανίων ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά υλοποίησης το νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του Επιμελητηρίου Χανίων για ανέργους – Με 1.500 ευρώ επιδότηση

Σε τροχιά υλοποίησης το νέο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Χανίων, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της τοπικής Αγοράς Απασχόλησης με 500 άνεργους ωφελούμενους & €1500 επιδότηση.

Σήμερα, στο Επιμελητήριο Χανίων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας άμεσης ενεργοποίησης του νέου πολυδιάστατου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης, το οποίο εξασφάλισε και θα υλοποιήσει άμεσα ο θεσμικός φορέας της Επιχειρηματικής κοινότητας με επίκεντρο τις εγκαταστάσεις του.

  • επικοινωνία & εξυπηρέτηση πελατών στις τουριστικές & επισιτιστικές επιχειρήσεις
  • στελέχη υποστήριξης του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων & των διεργασιών τους
  • e-tourism: Travel 2.0 , Digital & Social Media Marketing.

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία περιγράφει τις προϋποθέσεις συμμετοχής, την διαδικασία υποβολής αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του έργου https://chaniacci-diastasi.ops.education/

Η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και η ανάρτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα του έργου  https://chaniacci-diastasi.ops.education/

Ωφελούμενοι του έργου είναι 500 φυσικά πρόσωπα – άνεργοι στην περιοχή εφαρμογής του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στην ΠΕ Χανίων.

Με την συμμετοχή τους στις δράσεις του έργου, οι ωφελούμενοι θα επωφεληθούν λαμβάνοντας:

  • Υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
  • Υπηρεσίες Επαγγελματικής Κατάρτισης και Πρακτικής Άσκησης
  • Πιστοποίηση προσόντων (γνώσεων και δεξιοτήτων)
  • Εκπαιδευτικό Επίδομα έως 1.500€
Σε τροχιά υλοποίησης το νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του Επιμελητηρίου Χανίων για ανέργους – Με 1.500 ευρώ επιδότηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης εργασίας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Το Επιμελητήριο Χανίων, συνεχίζει να επενδύει έμπρακτα στη Γνώση για το Μέλλον των Χανίων. Η έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξή της. Εμείς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε ουσιαστικά τις γνώσεις και τις δεξιότητες του Χανιώτικου εργατικού δυναμικού. Εξασφαλίσαμε για επιπλέον 500 ανέργους ένα ακόμα σημαντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στρατηγική μας προτεραιότητα είναι και η επιτάχυνση της μετάβασης της Χανιώτικης Αγοράς στην Ψηφιακή εποχή. Για το λόγο αυτό, ένα ακόμα εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα επικεντρώνεται στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων όσων επιχειρούν και εργάζονται σε αυτήν. Μόνο έτσι θα ενισχύσουμε ουσιαστικά το Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων και της Οικονομίας μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιάννης Κουλιεράκης, εκπρόσωπος του Εκπαιδευτικού κέντρου παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πολυδιάστατων δράσεων του νέου προγράμματος. Έμφαση έδωσε στην αξία της εξατομικευμένης επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης και προσανατολισμού τριών σταδίων. Επιπλέον, σε εκπαιδευτικό επίπεδο, σημείωσε την κατάρτιση των συμμετεχόντων σε κρίσιμους τομείς, όπως του ψηφιακού μετασχηματισμού του τουριστικού προϊόντος (τόσο στη σύνθεση, όσο και στα μέσα προώθησής του), συνδυαστικά με την αξιοποίηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον. Κύρια επιδίωξη είναι η ανάπτυξη των ικανοτήτων των συμμετεχόντων για Καινοτομία στο επιχειρηματικό περιβάλλον με την ανάπτυξη νέων προϊόντων, διαδικασιών και υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την έμπρακτη εφαρμογή της Αειφορίας στο αντικείμενο τους.

Ξεκίνησε από την  Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 και συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών από υποψήφιους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στο Έργο “Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης” της Πράξης “Ολοκληρωμένα Προγράμματα προώθησης στην απασχόληση για ανέργους στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης” (κωδικός ΟΠΣ: 6001151).

Το έργο υλοποιείται από το Επιμελητήριο Χανίων σε συνεργασία με τον ανάδοχο του διαγωνισμού του προγράμματος που είναι το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΙΑΣΤΑΣΗ.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ