Γεύση - Ψυχαγωγία

Σφακιανό γιαχνί ή τσιγαριαστό με τρία μόλις υλικά!

Με τρία μόλις υλικά το τσιγαριαστό αρνί ή ρίφι, γνωστό και ως Σφακιανό γιαχνί, αποτελεί ένα από τα πεντανόστιμα πιάτα της Δυτικής Κρήτης. Βέβαια στην κανονική του εκδοχή, μαγειρεύεται με ζώα που τρέφονται ελεύθερα στα βουνά της Δυτικής Κρήτης και τρέφονται από ότι καλύτερο έχει να δώσουν σε φυτά τα όρη του νησιού. Αυτό όπως λένε οι ντόπιοι κάνει το κρέας ιδιαίτερα γευστικό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως καλό είναι να δώσουμε βάρος στην πρώτη ύλη του φαγητού βρίσκοντας το καλύτερο κρέας που μπορούμε.

Υλικά: 1,5 κιλό ζυγούρι (μπροστινό όχι μπούτι), δύο νεροπότηρα λάδι, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει σε μία λεκάνη για 2-3 ώρες. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και πριν κάψει βάζουμε το κρέας, ανακατεύοντάς το συχνά, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, κλείνουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και τ’ αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/2 -2 1/2 ώρες.

Προσοχή: Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό και όχι να πλέει στο λάδι.

Καλή επιτυχία…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ