Υλικά: 1 κιλό μπακαλιάρο παστό, 1 κιλό άγρια χόρτα, 1/2 κιλό σπανάκι, 2 μεγάλα κρεμμύδια, 4 σκελίδες σκόρδο, 1 νεροπότηρο λάδι, 2-3 ώριμες τομάτες,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Ξαρμυρίζουμε από το βράδυ τον μπακαλιάρο (αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές) και τον κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα χόρτα και το σπανάκι. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν, ρίχνουμε λίγα-λίγα τα χόρτα και το σπανάκι έως ότου μαραθούν. Μετά βάζουμε τις τριμμένες τομάτες με το λίγο αλάτι και πιπέρι και τ’ αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Δέκα λεπτά πριν ψηθούν, τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Το φαγητό αυτό γίνεται με ή χωρίς τομάτες.
Καλή επιτυχία…