Υλικά: 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 100ml γάλα φρέσκο, 500 γραμμάρια, φρέσκα μανιτάρια, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, 5 αβγά, 400 γραμμάρια γιαούρτι, 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό, 1 κοφτή κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ, 200 γραμμάρια ξινομυζήθρα, 400 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη, μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, μισό ματσάκι δυόσμο, 4-5 κορφές ρίγανη φρέσκια, 3-4 κλαράκια ματζουράνα, πιπέρι, 3-4 κομμάτια σύγλινο
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 5-6′. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σύγλινα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Χαμηλώνουμε και ξεκινάμε τη διαδικασία για το μίγμα μας. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια και στο τέλος το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα υλικά από το τηγάνι μας, τα τυριά, τα μυριστικά, τα βότανα, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένο μέτριο ταψί. Ψήνουμε 35-45 λεπτά, ανάλογα το πάχος της πίτας. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη με το σύστημα της οδοντογλυφίδας ή του μαχαιριού όπως τα κέικ.
Καλή επιτυχία…