Γεύση - Ψυχαγωγία ΚΡΗΤΗ

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην «καρδιά» της Κρήτης

Στην Κρήτη βρέθηκε αυτές τις μέρες η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στο πλαίσιο αφιερώματος της εφημερίδας “Το Βήμα” στη γαστρονομία του νησιού. Ανάμεσα στις επισκέψεις της, ξεχώρισε η εμπειρία της στον Ψηλορείτη, όπου γνώρισε από κοντά τα αυθεντικά προϊόντα και τις παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής.

psiloritis3

Το περασμένο Σάββατο, η γνωστή μαγείρισσα επισκέφθηκε τον Κρουσώνα, έναν τόπο συνδεδεμένο με την παράδοση και την τοπική παραγωγή. Η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου, Μαρία Πιτσικάκη, μοιράστηκε στιγμές από την ημέρα, περιγράφοντας την εμπειρία τους:

  • Στο “Ξαθέρι”, έμαθαν για τα φυτά και τα βότανα της Κρήτης, τα οποία χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, αλλά και για την ευεργετική τους δράση στην υγεία και την ομορφιά.
  • Στον Αγροτικό Οικοτεχνικό Συνεταιρισμό Γυναικών “Η Κρουσανιώτισσα”, διακόσμησαν παραδοσιακά κρητικά κουλούρια και δοκίμασαν τοπικά εδέσματα.
  • Στο λιβάδι του Ψηλορείτη, γεύτηκαν τα ξακουστά κρουσανιώτικα μήλα, μια από τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της περιοχής.
  • Στο “Καφενείο Καραμπουτζέ”, απόλαυσαν παραδοσιακές σπιτικές λιχουδιές, σε ένα αυθεντικό κρητικό περιβάλλον.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, με τον γνωστό αυθορμητισμό και την αγάπη της για τις τοπικές κουζίνες, ενθουσιάστηκε από την κρητική φιλοξενία, ανακαλύπτοντας γεύσεις και προϊόντα που αναδεικνύουν τον πλούτο της κρητικής γαστρονομίας. Η επίσκεψή της στον Ψηλορείτη επιβεβαίωσε τη βαθιά σχέση της με την παράδοση και την τοπική κουζίνα, προσθέτοντας μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία στο γαστρονομικό της ταξίδι.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ